Opera Nabucco na odru Metropolitanske opere. Foto: Metropolitanska opera
Opera Nabucco na odru Metropolitanske opere. Foto: Metropolitanska opera

V 17. sezoni prenosov V živo iz New Yorka bodo z odra Metropolitanske opere v visoki ločljivosti v kinematografih po vsem svetu prenašali šest predstav. Prenosi so posneti z več kamerami in ob izjemno kakovostnem zvoku zelo primerni prav za predvajanje na velikih platnih, so sporočili iz Cineplexxa.

Glede Nabucca so zapisali, da gre za "uprizoritev svetopisemskih razsežnosti", v kateri bo "oživel starodavni Babilon. Baritonist George Gagnidze bo premierno nastopil za Metropolitansko opero kot gospodovalni kralj Nabucco, ukrajinska sopranistka Ljudmila Monastirska pa bo ponovila svoj odmevni nastop v vlogi maščevalne hčerke Abigaile. Mezzosopranistka Maria Barakova in tenorist Seok Jong Baek, ki se nam premierno predstavlja, bosta Fenena in Izmael, basist Dmitrij Belosselski pa bo ponovno upodobil visokega svečenika Zaharijo. Daniele Callegari bo dirigiral to zgodnjo Verdijevo mojstrovino, ki daje tudi opernemu zboru eno najlepših priložnosti, da zasije z ganljivo pesmijo Zbor sužnjev."

V prenosu bosta na ogled tudi novi produkciji Carmen Georgesa Bizeta (27. januarja) in Moč usode Giuseppeja Verdija (9. marca). Preostale uprizoritve bodo ponovitve iz prejšnjih sezon - poleg Verdijevega Nabucca (6. januarja), tudi Romeo in Julija Charles-Françoisa Gounoda (23. marca) ter operi Lastovka (20. aprila) in Madama Butterfly (11. maja) Giacoma Puccinija.

17. sezono prenosov V živo iz New Yorka bo 11. maja sklenila Madame Butterfly. Foto: Cineplexx
17. sezono prenosov V živo iz New Yorka bo 11. maja sklenila Madame Butterfly. Foto: Cineplexx

Občinstva po svetu si bodo lahko v prenosih v živo iz New Yorka ogledala premierni nastop Jonathana Tetelmana na odru Metropolitanske opere, ki se bo predstavil kot Ruggero v operi Lastovka. Vračajo se tudi zvezde Metropolitanske opere: sopranistka Lise Davidsen kot Leonora v novi izvedbi opere Moč usode, sopranistka Angel Blue kot Magda v operi Lastovka in kot Micaela v operi Carmen, kjer bosta zapela tudi mezzosopranistka Ajgul Ahmetšina v naslovni vlogi in tenorist Piotr Beczala kot Don Jose.

Sopranistka Nadine Sierra in tenorist Benjamin Bernheim pa bosta nastopila v vlogah nesrečnih ljubimcev v operi Romeo in Julija. To bo tudi prvi Bernheimov nastop za prenos v živo, so še sporočili iz Cineplexxa.