Film o rockerski ikoni Lemmyju sta posnela Greg Olliver in Wes Orshoski. Foto: Kino Šiška
Film o rockerski ikoni Lemmyju sta posnela Greg Olliver in Wes Orshoski. Foto: Kino Šiška

Lemmy Kilmister je v štirih desetletjih zelo zaznamoval glasbeno zgodovino. Celovečerni dokumentarec Lemmy (2010) pripoveduje zgodbo o trdoživi rockikoni, ki pri skoraj 65 letih ostaja živo utelešenje rock 'n' roll življenjskega sloga in še naprej uživa, kot bi bil pol mlajši. Na ogled bo drevi ob 19.30 v Katedrali Kina Šiška.

Film vsebuje intervjuje z njegovimi prijatelji, sorodniki, nekdanjimi in zdajšnjimi člani benda ter občudovalci/kolegi, med katerimi so Metallica, Slash, Dave Grohl (Nirvana/Foo Fighters), Ozzy Osbourne, Peter Hook (Joy Division/New Order), igralec Billy Bob Thornton, superzvezda wrestlinga Triple H, Alice Cooper, Mick Jones iz zasedbe The Clash in številni drugi.

Film, ki so ga pri reviji Wired poimenovali "čisto zlato", je svetovno premiero doživel marca 2010 na festivalu filma in glasbe South by Southwest, od tedaj pa ima po filmskih festivalih po vsem svetu navdušene kritike. Variety je pripomnil "Lemmy trga", The Hollywood Reporter pa zapisal: "Ni treba biti metalec, da ti je Lemmy všeč."