Teden bo ponudil še koncerta v Slovenski filharmoniji, na katerih se bodo predstavili profesorji in študenti ter simfonični koncert.

Na koncertu z naslovom Mini opere bo, kot je na nedavni novinarski konferenci povedal profesor Luka Juhart, mogoče slišati pet kratkih oper, ki so jih napisali študenti kompozicije, na oder pa so jih postavili v sodelovanju z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo.
Profesor Dušan Bavdek je povedal, da so mini opere eden tistih dogodkov, s katerimi se akademija najbolj celostno predstavlja, saj sodelujejo študenti vseh oddelkov. Vsebinsko, žanrsko in stilsko raznovrstne opere so bile doslej izvedene v Budimpešti in v Brnu.

Projekt Mini opere združuje pet krajših oper, ki so si med sabo vsebinsko, žanrsko in stilsko raznolike. Foto: Kino Šiška

Kdo je učitelj in kdo učenec?
V torek bo v Slovenski filharmoniji koncert Profesorji igrajo študente, na katerem bodo profesorji Akademije za glasbo UL izvedli program z deli nekdanjih študentov akademije Jakoba Ježa, Alda Kumarja, Nine Šenk, Janeza Matičiča, Larise Vrhunc, Nenada Firšta, Lojzeta Lebiča in Primoža Ramovša.
V sredo bo prav tako v Slovenski filharmoniji koncert Študenti igrajo profesorje, na katerem bodo študenti glasbene akademije izvajali dela profesorjev na akademiji.

Teden bo 20. februarja sklenil Simfonični koncert v Slovenski Filharmoniji, na katerem bodo zazvenela dela Kurtaga Györgyja, Jean-Denisa Michata, Györgyja Ligetija in Bruna Mantovanija.