Z dogodkom se tudi uradno končujejo letošnji Festival Lent in drugi poletni dogodki Narodnega doma Maribor. Foto: SNG Maribor
Z dogodkom se tudi uradno končujejo letošnji Festival Lent in drugi poletni dogodki Narodnega doma Maribor. Foto: SNG Maribor

Dogodek je potekal ob 18. uri.

Pod taktirko Simona Krečiča so nastopili Simfonični orkester SNG Maribor, zbor Opere in solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Petya Ivanova, Andreja Zakonjšek Krt, Irena Petkova, Martin Sušnik ter Jaki Jurgec. Program je bil sestavljen iz najlepših arij in zborov iz največjih opernih uspešnic iz italijanske, francoske in slovenske operne zakladnice, so sporočili organizatorji.

Običajno je potekala ob začetku poletja v Mestnem parku, a ker se je tam začela obnova osrednje promenade, ima tokrat novo prizorišče. "Za organizatorje je to dodaten izziv, verjamemo pa, da bo dogodek tudi v tem novem okolju čaroben in čudovit," pravi Mitja Špes iz društva Ezl ek.

Koncert bo tradicionalno posnel tudi Regionalni RTV center Maribor, posnetek pa si bo še isti večer mogoče ogledati na TV Maribor ob 21. uri in v nedeljo ob 21. uri na TV Slovenija 2.

Organizatorji si od vsega začetka želijo, da bi tako kultura kot umetnost še naprej ostali javni dobrini, ki morata biti dostopni prav vsem, zato je ogled koncerta brezplačen. Na letošnjem prizorišču, ki se je s promenade Mestnega parka preselilo na Glavni trg, bo obiskovalcem na voljo več kot tisoč sedežev. Zainteresirani so lahko zasedli sedeže ob izpolnjevanju pogoja PCT.

"Medtem ko smo prejšnja leta začeli z Operno nočjo v Mariboru in nato šli še v druge kraje, smo letos zadevo obrnili. Najprej smo šli po drugih mestih in se zdaj vračamo v Maribor, tokrat na Glavni trg v središču mesta," je povedal Krečič, sicer umetniški direktor Opere SNG Maribor. "Za to priložnost sem nekoliko spremenil program, in sicer je malo bolj slovesen kot v drugih krajih," je dodal.

Z dogodkom se tudi uradno končujejo letošnji Festival Lent in drugi poletni dogodki Narodnega doma Maribor.