Piranski glasbeni večeri potekajo letos že 42. leto. Foto: Piranski glasbeni večeri
Piranski glasbeni večeri potekajo letos že 42. leto. Foto: Piranski glasbeni večeri

Obiskovalci bodo lahko prisluhnili delom Tartinija, Saint-Saensa, Albeniza in Piazzolle. Vsega skupaj se bodo letos zvrstili štirje koncerti komorne glasbe, ki bodo potekali ob upoštevanju navodil NIJZ-ja.

Letošnje večere bosta 23. julija sklenila Matija in Ema Krečič. Foto: Avditorij Portorož
Letošnje večere bosta 23. julija sklenila Matija in Ema Krečič. Foto: Avditorij Portorož

Prihodnji četrtek bodo na drugem festivalskem večeru ljubitelji klasične glasbe prisluhnili LIBERtriu, ki ga sestavljajo Katja Porovne Silič na kitari, Matjaž Porovne na violini in Petar Brčarević na kontrabasu. LIBERtrio je za Piranske glasbene večere pripravil repertoar z deli Bacha, Piazzolle, de Falle in Gershwina.

Teden dni pozneje bo nastopila ena najboljših zasedb na slovenski komornoglasbenem področju – godalni kvartet Tartini. Sestavljajo ga violinista Miran Kolbl in Romeo Drucker, violist Aleksander Milošev in violončelist Miloš Mlejnik. Zaigrali bodo Tartinijeve Sonate a Quattro, ki jih označujemo za predhodnico godalnega kvarteta, Beethovnov Godalni kvartet v f-molu ter Dvoržakov Godalni kvartet v F-duru.

Zadnji večer bosta 23. julija sooblikovala violinist in skladatelj Matija Krečič z Emo Krečič na violončelu. Na sklepnem koncertu se bo razlegala glasba Bacha, R. M. Gliereja, Ravela in tudi avtorska Matije Krečiča.

Na vseh koncertih bo po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje poskrbljeno za zdravje tako obiskovalcev kot nastopajočih. Posamezni koncert bo lahko poslušalo do 50 obiskovalcev, so sporočili iz Avditorija Portorož, ki organizira festival.