Njegovo strokovno delo in umetniška moč sta prepričala številne žirije državnih in mednarodnih tekmovanj. Foto: Jana Jocif
Njegovo strokovno delo in umetniška moč sta prepričala številne žirije državnih in mednarodnih tekmovanj. Foto: Jana Jocif

Pomembno je prispeval k razvoju slovenskega zborovstva, zlasti na Primorskem. Kot dolgoletni zborovodja Mladinskega mešanega zbora Gimnazije Koper in Mešanega zbora Obala Koper je vzgojil več generacij zborovskih pevcev.

Doktoriral je iz glasbene pedagogike
Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v Beogradu je opravil magisterij iz zborovskega dirigiranja, na ljubljanski akademiji pa še doktorat iz glasbene pedagogike.
Deloval je kot glasbeni pedagog na osnovni in srednji šoli, svetovalec za glasbeno pedagogiko pri zavodu za šolstvo, kot glasbeni producent in urednik na Radiu Koper - Capodistria, kot svetovalec za glasbeno dejavnost Zveze kulturnih organizacij Koper in kot profesor na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Predaval je na zborovodskih seminarjih Zveze kulturnih organizacij Slovenije, deloval je tudi kot mentor.

Bil je dolgoletni zborovodja koprskega gimnazijskega zbora in Mešanega zbora Obala Koper, pomemben pa je bil tudi pri oživitvi Učiteljskega pevskega zbora Emila Adamiča v Ljubljani. Ob tem je vodil še nekaj zborov.

Prejel je vrsto zlatih odličij
Njegovo strokovno delo in umetniška moč sta prepričala številne žirije državnih in mednarodnih tekmovanj. Prejel je vrsto zlatih odličij na mariborski Naši pesmi ter številnih mednarodnih tekmovanjih in festivalih. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti mu je podelil Gallusovo plaketo.