Zasedba bo imela prvi koncert 26. maja na Portugalskem. Foto:
Zasedba bo imela prvi koncert 26. maja na Portugalskem. Foto:
Alice in Chains
Prejšnjega pevca so pokončala mamila.

Rockerji so na svoji zadnji turneji koncertirali leta 1996, po desetih letih premora, v katerih so se borili z odvisnostjo od drog, pa so ugotovili, da jih spet mika koncertno razburjenje. Prejšnjega pevca, ki ga je leta 2002 pokončal prevelik odmerek mamil, je zamenjal William DuVall in skupina je bila prirpavljena, da se spet poda na pot. Da ta ne bi bila preveč trnava, so ji na pomoč priskočili Billy Corgan, Mark Lanegan in Duff McKagan, ki so s skupino nastopili na njenem prvem koncertu.

Ne previsoki cilji za začetek
Ta je bil na sporedu v Los Angelesu, za začetek pa si niso zadali previsokega cilja, ampak so želeli zabavati dobrih 500 poslušalcev, kolikor jih je sprejela dvorana, v kateri so nastopali. V ZDA jih nato pričakujejo še v San Diegu, Chicagu, Bostonu in New Yorku, konec maja pa naj bi bili dovolj pripravljeni tudi že za prvi evropski koncert v Lizboni.

V nekaj več kot uro dolgem koncertu, pri katerem so jim pomagali nekdanji vodja skupine Smashing Pumpkins, pevec skupine Screaming Trees in basist zasedbe Velvet Revolver, so rockerji izvajali predvsem pesmi, ki so Alice in Chains poslale v orbito najuspešnejših glasbenikov tistega časa. Obiskovalci so lahko prepevali ob pesmih Down in a Hole, Rooster, Junkhead in drugih, ki jih je skupina leta 1992 izdala na albumu Dirt.

Kot da zamenjave sploh ne bi bilo
Skupina sicer ostaja v isti zasedbi kot v devetdesetih, nov je le pevec, ki se je v zasedbo dobro vživel. Kot so opazili obiskovalci, pa se vsaj kitaristu Jerryju Cantrellu in bobnarju Seanu Kinneyju ne pozna, da je od zadnje turneje, na kateri so večkrat nastopili kot predskupina skupine Kiss, minilo celo desetletje - še vedno v nastope vložita toliko energije kot včasih.