Generalka Omarju ni povzročala težav Foto: epa
Generalka Omarju ni povzročala težav Foto: epa
Mojca Mavec uživa v Kijevu.
Naša poročevalka si je trenutek časa vzela tudi za obisk mestnih znamenitosti. Foto: RTV Slo

Dan pred polfinalnim večerom je bila naša poročevalka in letošnja komentatorka izbora najboljše pesmi Evrovizije Mojca Mavec polno zaposlena. Da v neposrednem prinesu ne bi nastale kakšne nevšečnosti, se je slovenska ekipa odpovedala pohajanju po številnih kijevskih znamenitostih in se temeljito pripravila na prvo dejanje Evrosonga 2005. Mavčeva je utrinke s priprav in generalke strnila v svojem značilnem slogu.

"Danes smo končno dobili scenarij prireditve. Komentatorje so tudi končno spustili do kabin, ki so še sveže pleskane. Imeli smo težave s tonom, a mislim, da bo jutri vse ok. Z Jernejem Venetom, ki bo komentiral prireditev za Radio Slovenija, sediva poleg Rusov. Simpatični in glasni, upam, da se ne bo potem v prenosu slišalo vseh.

Videli smo prvo generalko, Omar je imel enega boljših nastopov, veliko izvajalcev je napadla trema, madžarski pevki je odpovedal glas. Veliko prahu dviguje beloruska predstavnica, med nastopom se trikrat preobleče, a pravi oboževalci samo zmajujejo z glavo. Med favoriti je tudi Švica, sicer pa ne skušamo preveč spremljati stavnic, ker do sedaj še nikoli niso držale."

Zdaj bo šlo zares
Čeprav bo današnji dan nabit z obveznostmi in mrzličnimi pripravami na večerni spektakel, si je Mojca Mavec vzela trenutek časa in nam namenila še zadnje besede pred večerno akcijo: "Danes je pred nami zadnja generalka, ob 15.00. Ob 22.00 gre zares. Slovenski ambasador je že dal na hladno zaboj šampanjca, punce bomo v najlepših oblekah, Omar je z vsako vajo boljši, bo, kar bo!"