Koncert bo ponudil popularno klasično glasbo skladateljev Vivaldija, Mozarta, Brahmsa in Montija. Foto: Cankarjev dom
Koncert bo ponudil popularno klasično glasbo skladateljev Vivaldija, Mozarta, Brahmsa in Montija. Foto: Cankarjev dom

Koncert, ki si ga lahko v neposrednem prenosu danes ob 20.00 ogledate na 2. programu TV Slovenija, Slovenska filharmonija prireja v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana ter ob pomoči Zveze slovenskih društev za boj proti raku in Rotary kluba Ljubljana Grad. Na dobrodelnem koncertu Zavezani k skupnemu boju proti raku bo kot solistka nastopila violinistka Tanja Sonc. Koncert bo potekal pod taktirko vodje Primoža Novšaka, večer pa bo povezovala Anja Tomažin.
Prisluhniti bo mogoče Mozartovi Mali nočni glasbi, Vivaldijevima Jeseni in Zimi iz Štirih letnih časov, Brahmsovemu Madžarskemu plesu št. 5 in Montijevemu Čardašu.
Namen dobrodelnega koncerta je zbiranje denarnih sredstev za donacijo Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana. Dobrodelno zbrana sredstva bodo namenjena nakupu robotskega sistema, s katerim bodo lahko natančneje, varneje in bolj racionalno pripravljali zdravila, predvsem za onkološke bolnike, ki se zdravijo na kliničnih oddelkih za hematologijo, gastroenterologijo in urologijo ter na Kliniki za ginekologijo in porodništvo UKC Ljubljana.