Gospa Osbourne bi Iron Maiden poslala v šolo lepega vedenja. Foto: EPA
Gospa Osbourne bi Iron Maiden poslala v šolo lepega vedenja. Foto: EPA
Sharon in Ozzie Osbourne
S Sharon Osbourne ni dobro zobati češenj. Foto: EPA

Ženi Ozzyja Osbourna, ki je tudi glavna gonilna sila potujočega težkorokovskega festivala, se poteza ne zdi nesprejemljiva, saj naj bi se pevec Bruce Dickinson obnašal neprimerno. Dickinson naj bi žalil Ozzyja Osbourna, česar pa si po Sharoninem mnenju ne bi smel dovoliti, saj so ga ravno Osbourni povabili k sodelovanju na Ozzfestu.

Ko je Sharon prekipelo, je tako med nastopom skupini Iron Maiden preprosto izključila zvok in jih prepustila žvižgom iz občinstva.

Gostiteljev se ne žali
Odrezava Sharon je svojo odločitev nazorno pojasnila: "Na žalost Dickinson ni dojel, da če si povabljen k nekomu domov ter ješ njegovo hrano in piješ njegovo vino, ne smeš nespoštljivo govoriti o njem." Povabilo k sodelovanju na Ozzfestu namreč Sharon primerja s povabilom k Osbournovim domov, saj je karavana težkorokovskih skupin, ki poleti potuje po Severni Ameriki, projekt Ozzyja in Sharon Osbourne.

Pravila postavlja ona
Sharon je zato tudi prepričana, da lahko le ona in Ozzy postavljata pravila obnašanja na turneji; kdor jih ne spoštuje, pa lahko pričakuje domiselne "povračilne ukrepe" Sharon, ki svoje maščevalnosti niti ne skuša prikriti.

Kje je ostal "ozzfestovski" duh?
Iron Maiden, ki naj bi bili edina zasedba na Ozzfestu, ki ni "izžarevala duha Ozzfesta", so Osbournovi že "izgnali", namesto že nekoliko ostarelih metalcev pa so vskočili nič manjši zvezdniki, superrokovska skupine Velvet Revolver.