Kariero je začel s filmom The Swimmer in v naslednjih desetletjih postal eden vodilnih skladateljev filmske glasbe v Hollywoodu. Foto: Reuters
Kariero je začel s filmom The Swimmer in v naslednjih desetletjih postal eden vodilnih skladateljev filmske glasbe v Hollywoodu. Foto: Reuters

To je le nekaj filmskih naslovov z njegovo glasbo, prispeval jo je za več kot 40 filmov. Ena najbolj znanih je prav z oskarjem nagrajena skladba The Way We Were, ki jo je v istoimenski drami prepevala Barbra Streisand. Vsega skupaj je prejel tri oskarje, štiri emije, tonyja in tri zlate globuse. Podpisal je še glasbo filma Sofijina izbira, Allenovih filmov Take the Money and Run in Bananas, Trije moški in zibelka, Ordinary People in druge.
Med novejšimi filmi je Soderberghov Špicelj! z Mattom Damonom v glavni vlogi. Skladatelj, ki je umrl po krajši bolezni, je ravno pripravljal glasbo za nov muzikal Gotta Dance. V načrtu pa je imel še glasbo za film o slavnem pianistu Liberace, Behind the Candelabra, ki ga Steven Soderbergh napoveduje za leto 2013, v njem pa bosta igrala Michael Douglas in Matt Damon.
Prav on je avtor uspešnice Nobody Does it Better, ki jo je v Jamesu Bondu leta 1977 prepevala Carly Simon, pa tudi Break It to Me Gently Arethe Franklin. "Glasba lahko spremeni stvari," je bil prepričan Hamlisch. "Glasba deluje globalno, poseduje možnost združevanja ljudi, je mednarodni jezik in upam, da lahko kar se da prispevam k širjenju komunikacije."
Marvin Hamlisch je bil tudi vodilni dirigent simfoničnih orkestrov v Pittsburghu, Milwaukeeju, Dallasu, Pasadeni, Seattlu in San Diegu.