Vas zanima, kaj se dogaja na področju slovenskega kantavtorstva? Prepričajte se na lastna ušesa v Kinu Šiška. Foto: Kino Šiška
Vas zanima, kaj se dogaja na področju slovenskega kantavtorstva? Prepričajte se na lastna ušesa v Kinu Šiška. Foto: Kino Šiška

Že na začetku junija so na 9. Kantfestu v Rušah dobili letošnje "kantarje". Žirija (v sestavi Jure Potokar, Adi Smolar, Jani Kovačič in Gregor Bauman) je podelila bronasto kanto Elvisu Berljaku iz Velenja, srebrno Simoni Černetič - Aynee z Vrhnike, zlato pa Vanji Pajntarju z Banjšic. V Kinu Šiška bodo v četrtek ob 20.00 poleg posebnega gosta in letošnjih nagrajencev nastopili še Jani Kovačič, Xenia Jus in Peter Andrej.

Več podrobnosti o festivalu preberite tukaj.
Festival kantavtorstva Kantfest je nastal v letu 2003 – v koprodukciji Cezama, centra za mlade iz Ruš, in Kluba kulturnih ustvarjalcev KU-KU iz Maribora, ki pod producentskim vodstvom Petra Andreja sodelujeta že deveto leto. Temu je pod skupno streho festivala uspelo združiti partnerje, sponzorje in sodelovanje ministrstva za kulturo, ki omogočajo, da je tokrat stekel že 9. Kantfest.

Poleg Andreja jedro festivala predstavljata še soproducentka Xenia Jus in žirija referenčnih imen, kot so Jani Kovačič, Urška Čop Šmajgert, Adi Smolar, Xenia Jus, Jure Potokar, Drago Mlinarec in Gregor Bauman, ki s svojimi izkušnjami zagotavljajo tehtno selekcijo prijavljenih, utemeljene odločitve pri podelitvi nagrad in s tem visoko raven prireditve.