Člani slovenske skupine snemajo nov studijski material. Foto: Luka Kaše Brigade
Člani slovenske skupine snemajo nov studijski material. Foto: Luka Kaše Brigade
Člani Terrafolka so se za krajši čas poslovili od odrov. Foto: RTV SLO

Slovenska etnozasedba je imela otvoritveni nastop na podelitvi nagrad World Music Awards, prav tako pa so Bojan Cvetrežnik, Danijel Černe, Marko Hatlak in Janez Dovč tisti, ki so se s svojo glasbo poslovili ob koncu podelitve, kot vokalistka pa se jim je pridružila avstralska pevka Kate Hosking.

Terrafolk so podelitev odprli in končali s kompozicijama slovenskega skladatelja Danijela Černeta - Mystice. Poleg tega je bil Bojan Cvetrežnik tudi eden izmed podeljevalcev nagrad. Podelil je nagrado za najboljše evropske izvajalce. Nagrada je šla v roke Romunom Fanfare Ciocarlia.

Med zmagovalci so bili še Ry Cooder, ki je dobil nagrado za najboljšega ameriškega izvajalca, Alžirec Souad Massi in malijski duo Amadou & Mariam, ki so si razdelili nagrado za najboljšega afriškega izvajalca, v kategoriji Azija-Pacifik pa je slavil Pakistanec Sain Zahoor. Vsi zmagovalci bodo aprila nastopili na posebnem koncertu, ki ga bodo prenašali tudi na BBC-ju.

Krajši oddih od koncertnih odrov
Etnokvartet, ki ga sestavljajo glasbeniki iz različnih glasbenih stilov - od klasične glasbe do džeza in rocka -, se je v zadnjih mesecih izogibal koncertnim odrom, saj so se posvečali snemanju novega studijskega materiala. Maja bodo v Španiji tudi izdali kompilacijo, v kateri bodo združene vse njihove dozdajšnje izdaje, neizdani arhivski posnetki, pa tudi nekaj novih del. Priložen bo še CD Live in Queens Hall, ki so ga posneli maja 2005 na nastopu v Edinburghu.