Kenny Rogers je bil tudi poslovnež ter se je ukvarjal predvsem z nepremičninami in restavracijami. Foto: Reuters
Kenny Rogers je bil tudi poslovnež ter se je ukvarjal predvsem z nepremičninami in restavracijami. Foto: Reuters

Kot so sporočili njegovi svojci, je "umrl mirno na svojem domu zaradi naravnih vzrokov ob skrbi hospica in obdan s svojo družino".

V Teksasu rojeni Rogers je glasbeno kariero začel v 50. letih prejšnjega stoletja. Kmalu se je ukvarjal z jazzom in drugimi glasbenimi žanri, ki jih je vnašal v svoj country slog. Sicer pa velja, da je pustil neizmerljiv pečat v bogati zakladnici ameriškega countryja.

"Kar želi vsak moški povedati in kar želi vsaka ženska slišati"
Med njegovimi najbolj znanimi pesmimi so The Gambler, Lucille in Coward Of The Country. Svojo priljubljenost je pojasnil z besedami, da njegove pesmi "povedo vse, kar želi vsak moški povedati in kar želi vsaka ženska slišati".

Ponašal se je s kar 24 uspešnicami na prvem mestu lestvic, šestkrat je prejel ameriško glasbeno nagrado za country glasbo, leta 2013 tudi za življenjsko delo. Istega leta so ga sprejeli tudi v Dvorano slavnih country glasbe.

Sodelovanje dveh osrednjih imen countryja
Mnogim se je vtisnilo v spomin njegovo sodelovanje s country pevko Dolly Parton. Široko priljubljenost pa so mu prinesle predvsem njegove milozvočne balade in pogoste turneje, kot tudi božične pesmi. Skozi leta je igral tudi v več filmih in televizijskih serijah.

Prekinjena poslovilna turneja
Zaradi težav z zdravjem je v letu 2018 odpovedal zadnjih nekaj koncertov svoje poslovilne turneje.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so pevčevi svojci napovedali, da zaradi razmer ob širjenju novega koronavirusa načrtujejo pogreb v ožjem družinskem krogu. Rogers je bil poročen petkrat in imel pet otrok.