Andrej Jarc (1939–2020). Foto: Arhiv RTV Slovenija
Andrej Jarc (1939–2020). Foto: Arhiv RTV Slovenija

Leta 1962 je diplomiral iz klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Antona Ravnika, podiplomski študij pa je končal pri profesorici Zori Zarnik. V igranju klavirja se je izpopolnjeval pri pianistih Renzu Silvéstriju in Guídu Agóstiju v Rimu in pri Josefu Páleničku v Pragi, v igranju čembala pa pri češki čembalistki Zúzani Rúžičkovi.

Andrej Jarc je od leta 1968 poučeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je prejel Škerjančevo priznanje za umetniške in pedagoške dosežke. Leta 1984 je začel poučevati klavir na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je kot izredni profesor vzgojil vrsto uspešnih glasbenikov, ki so dejavni kot pianisti, komorni glasbeniki, pedagogi in glasbeni producenti.

Andrej Jarc je bil tudi dejaven koncertni pianist, čembalist in orglavec z različnimi orkestri in ansambli, pogosto je igral tudi kot klavirski korepetitor pevcev in instrumentalnih solistov.

Bil je dolgoletni korepetitor nekdanjega Komornega zbora RTV Ljubljana, sodeloval je tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Ljubljana.

Na Radiu Ljubljana je predvsem v 70-ih in prvi polovici 80-ih let 20. stoletja nastalo veliko Jarčevih posnetkov solistične in komorne glasbe, ohranjeni pa so tudi njegovi posnetki koncertantnih skladb Edvarda Griega, Césarja Francka, Francisa Poulenca, Bohuslava Martinuja, Lovra Matačića in Primoža Ramovša, v katerih je s simfoničnim orkestrom nastopil kot solist. Leta 2010 mu je Društvo glasbenih umetnikov Slovenije podelilo priznanje Julija Betetta za posebne dosežke v glasbi