Foto: EPA
Foto: EPA

Na koncertu, ki se začne ob 20.00, bo predstavil lani izdani album Local Valley, večer pa bo uvedel slovenski kantavtor nove generacije Popotnik.

Glasbenik, ki velja za kantavtorski fenomen, je doslej izdal štiri albume, prvega leta 2003. Njegova družina, oče, mama in starejša sestra, se je leto dni pred njegovim rojstvom (rodil se je 1978) iz Argentine prek Brazilije zatekla na Švedsko.

Na dolgo pričakovanem četrtem albumu Local Valley, izdanem lani pri založbi City Slang, je Gonzalez svoj glasbeni izraz razširil ne le z večjezičnostjo, temveč tudi z vplivi svetovnih godb in celo z okusno odmerjeno uporabo ritem mašine. Prve zametke plošče je sicer predstavil že leta 2020 na podelitvi Nobelovih nagrad, v Šiški pa bo mogoče v živo prisluhniti odlično sprejetemu končnemu izdelku.

Foto: EPA
Foto: EPA

Pred Gonzalezom bo nastopil Popotnik, čigar glasba se sicer giblje v pop, indie in lo-fi žanrih, sam pa se uvršča v lastno zvrst "stop pop". Izdal je že dva EP-ja. Redno ga je slišati na valovih Radia Študent in Vala 202, v živo pa se je predstavil na lanskem Poletju v Šiški.