V Piranu spet vrhunski koncerti pod zvezdnim nebom. Foto: Avditorij Portorož
V Piranu spet vrhunski koncerti pod zvezdnim nebom. Foto: Avditorij Portorož

Koncerte je izbral umetniški vodja Metod Tomac, ki se je tokrat usmeril predvsem v domače izvajalce. Med njimi so tudi zanimive komorne skupine, kot so Slovenski godalni sekstet, Pihalni ansambel Slovenske filharmonije in Kvartet violončel simfonikov RTV Slovenija.

Med drugim bo na Piranskih glasbenih večerih nastopil pianist Aleksander Gadžijev.

"Zasedbe povečini že obstajajo in so tudi uveljavljene, vendar se njihovi člani menjujejo, kar pa pripomore k pomlajevanju in boljšemu muziciranju teh skupin," je o izboru izvajalcev v pogovoru z Leo Hedžet za Radio Koper povedal v. d. direktorja Borut Bažec.

Tuji gostje: od klasikov na klavirju do druščine glasbenikov iz Berlina
Nastopila bosta tudi dva tuja ansambla, in sicer Trio Chagall iz Italije in Berlinski pihalni oktet, poudari Bažec.

"Trio Chagall je mlada glasbena skupina iz Torina, gre za klasični klavirski trio v zasedbi violine, violončela in klavirja, je pa to ena najmlajših skupin, ki že beleži vrsto prestižnih nagrad na mednarodnih natečajih in tekmovanjih. Zato smo zelo veseli, da jih lahko gostimo na Piranskih glasbenih večerih," pojasni.

Poleg tega izpostavi tudi "koncert nevsakdanjega sestava vrhunskih, v Berlinu živečih glasbenikov iz treh evropskih držav in Japonske, sicer članov najboljših evropskih orkestrov s težiščem na Berlinski filharmoniji. Zbrali so se za krajšo turnejo po Evropi in se na pobudo Imaga Sloveniae ustavili tudi pri nas."