Obetavni mladi glasbeniki Akademije za glasbo v Ljubljani se na ladjicah, ki plujejo po Ljubljanici poslušalcem predstavljajo že peto leto zapored.

Začelo se bo z opoldanskim koncertom na turistični ladjici Barjanka na Dvornem trgu. Foto: Goran Jakovac
Začelo se bo z opoldanskim koncertom na turistični ladjici Barjanka na Dvornem trgu. Foto: Goran Jakovac

Kot obljubljajo organizatorji, bodo poslušalci lahko ob spremljavi navdahnjenih interpretacij najlepših umetnin iz svetovne glasbene zakladnice, posebnih redko slišanih del in zanimivih sodobnih skladb, ki so prežete z mladostniškim žarom, spoznavali razgibano zgodovino reke in odkrivali skrite kotičke slikovitega nabrežja starega mestnega jedra.

Za otvoritveni koncert bodo torej poskrbeli Ita Nagode (sopran saksofon), Agata Živoder (alt saksofon), Vida Vatovec (tenor saksofon) in Nika Deželak (bariton saksofon). Po dvournem nastopu jim bo sledil trobilni kvintet Schaka v sestavi Matej Kravcar (trobenta), Lenart Zih (trobenta), Blaž Ogrič (rog), Tine Plahutnik (pozavna) in Rok Grubelnik (tuba).

Začenja se Ljubljana Festival

Danes bo mogoče slišati še kitarski Duo Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani v sestavi Matevž Šivic in Martin Vasle, Daniel Šimek na harmoniki ter kvartet flavt Con gaio, v katerem igrajo Maruša Alegro, Jana Rumpf, Polona Šuligoj in Annemarie Glavič.

V torek in sredo se bodo glasbeni nastopi odvijali med 10. in 22. uro, vsak koncert pa bo trajal dve uri. Jutri bosta kot prvi na violi zaigrali Gaja Ana Zvonar in Anastazija Krenn, ki jima bodo sledili Katarina Zvonar (flavta), Jan Šoštarič (violina) in Tinkara Majcen (kitara), nato pa bo zopet zatrobil kvintet Schaka, tokrat z Dominikom Rusom namesto Lenartom Zihom na trobenti.

Nato bosta nastopila Reberka Pregelj (glas) in Tilen Lancer (kitara) ter za njima Zala Eva Kocijančič (violina) in Peter Keiser (violončelo). Večer bo na kitari zaključil Natko Štiglić.
Sredin program bosta z violinama začeli Anja Kralj in Teja Brenčič, na ladjico se bodo vrnili Katarina Zvonar (flavta), Jan Šoštarič (violina) in Tinkara Majcen (kitara), ki bo pozneje na kitaro zabrenkala še z Mešo Hadžimusić. Nato bosta sledila Andrej Omejc (saksofon) in Teja Udovič Kovačič (harmonika).

Glasbeni nastopi se bodo v torek in sredo odvijali med 10. in 22. uro. Foto: Goran Jakovac
Glasbeni nastopi se bodo v torek in sredo odvijali med 10. in 22. uro. Foto: Goran Jakovac

Predstavil se bo še trobilni kvintet Neobrass v sestavi Žan Kopše (pozavna), Marko Arh (rog), Uroš Menegatti (tuba), Kristjan Zupan (trobenta) in Jernej Maček (trobenta). Kot zadnji bo v sredo nastopil trio Morenita, ki ga sestavljajo Ana Gorjanc (kitara), Anja Kravanja (flavta) in Teja Brenčič (violina).