Richie Kotzen bo nastopil zadnji večer festivala, 29. junija. Foto: Bluesland
Richie Kotzen bo nastopil zadnji večer festivala, 29. junija. Foto: Bluesland

Bluesland, ki bo med 27. in 29. junijem potekal na Ljubljanskem gradu, je na neki način naslednik ugaslega tolminskega festivala MotörCity. Če je bil ta, poleg tega, da je prinašal nastope izbranih bluzovskih izvajalcev, namenjen tudi ljubiteljem motociklov, se Bluesland osredotoča izključno na glasbo.

Blues bo v prestolnici donel v treh zaporednih junijskih večerih, poleg osrednjih koncertov pa pripravljajo organizatorji tudi program jam sessionov. Glasbeno dogajanje bo potekalo na osrednjem grajskem dvorišču, ekskluzivni jam sessioni pa se po uradnem delu festivala selijo v Jazz Club Grad.

Med vidnejšimi imeni festivala je gotovo Richie Kotzen, ki je nastopil na Warm Up eventu festivala MotörCity. Prisluhniti bo mogoče tudi večkratni nominiranki za nagrado Blues Music Awards, virtuozinji na kitari Ani Popovic, pa tudi strastnemu kitaristu z neobičajno tehniko Ericu Galesu, ki je pred kratkim prejel tudi nagrado Blues Music Awards za Blues Rock izvajalca leta. Na festival prihajajo še Mike Sponza, eden od vodilnih evropskih bluzovskih glasbenikov, cenjeni bluzovski kitarist Kirk Fletcher, francoski bluz in rock'n'roll kitarist Manu Lanvin in Laura Cox, ki je zaslovela na spletu, a svoj talent kmalu preselila na odre, kjer dokazuje, da tudi mlajše generacije rade sežejo po 'starih', težkih riffih. Ljubljanski grad pa bo gostil še zasedbe Sven Hammond, Bad Notion, Rosedale, Tomislav Goluban Band in Shuffle Truffle.

Kako do vstopnice?

V Ljubljano se vrača Richie Kotzen. Občinstvo ga je imelo priložnost spoznati že na uvodnem koncertu festivala MotörCity. Kdaj je nastopil in katero prizorišče je ob tej priložnosti razprodal? Pravilne odgovore nam do petka, 31. maja, do 12.00 pošljite na naslov mmc-kultura@rtvslo.si. Med pravilnimi odgovori bomo izžrebali dobitnika ene festivalske vstopnice.