V drugi sezoni se bo od oktobra do maja skupno zvrstilo osem koncertov vrhunskega tujega, predvsem pa domačega džeza. Vse koncerte pa bodo neposredno prenašali na Programu Ars.

Foto: ARS
Foto: ARS

Programski vodja cikla Hugo Šekoranja pravi, da Locke "prihaja k nam na vrhuncu slave kot eden najboljših sodobnih jazzovskih vibrafonistov na svetu." Je prejemnik mnogih mednarodnih nagrad, med drugim ga je Združenje džezovskih kritikov (Jazz Journalists Association) že šestkrat izbralo za vibrafonista leta. Sodeluje z velikimi imeni, med njimi so bili tudi Grover Washington Jr., Raul Midón, Kenny Barron, Eddie Henderson, Cecil Taylor, Dianne Reeves, Eddie Palmieri in Ron Carter.

Z mednarodno zasedbo, v kateri je po besedah Šekoranje tudi eden najboljših slovenskih alt saksofonistov Jaka Kopač, bo predstavil projekt Amaranth. Na basu bo Ameen Saleem, znan po sodelovanju z legendarnim Royem Hargrovom, na bobnih pa uveljavljeni glasbenik Vladimir Kostadinović.

V prvi sezoni so nastopili Ajda Stina Turek in Vid Jamnik, Aleš Rendla, Big Band RTV Slovenija s Karin Zemljič, Jure Pukl in Marko Črnčec, Lia Pale z Mathiasom Rüeggom, Moonlight Sky in Tadej Tomšič Institution.