Foto: Cankarjev dom
Foto: Cankarjev dom

Krajnčan je celostno umetnino ustvaril v ravnovesju med spektaklom in improvizacijo, med džezom in klasično glasbo, med reggaejem in hiphopom, med sodobnim plesom in freestylom, med petjem in plesom, med posameznikom in ekipo. Nastal je plesni koncert, v katerem je združil različne načine predstavljanja, od koncerta do performansa in plesne predstave.

Glasbeni del projekta bo Krajnčan ob 20.00 izvedel v okviru Cankarjevih torkov v Klubu Cankarjevega doma. Na odru se mu bodo pridružili Marko Črnčec na klaviaturah, bobnih in tolkalih, Miha Koren na basu, Kristijan Krajnčan na bobnih in violončelu ter spremljevalni vokalistki Nina Virant in Klara Klasinc.

Foto: Cankarjev dom
Foto: Cankarjev dom

Glasbenik, plesalec, koreograf, igralec in performer Žigan Krajnčan je ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta in razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja.

Vsestranskega ustvarjalca je umetniška pot vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce ter jih vnašal v lastne umetniške projekte. Fusion Reactor, v katerem z avtorsko glasbo in plesom potuje med številnimi žanri, kot so funk, hiphop, raggae, džez in klasika, bo kot glasbeni album izšel marca.