Zlatan Čordić - Zlatko je slovenski raper. Foto: BoBo
Zlatan Čordić - Zlatko je slovenski raper. Foto: BoBo

Javnost je o tem obvestil v svoji objavi, ki jo je naslovil "Tako si trenutna vlada predstavlja demokracijo!".

Obvestilo o izbrisu iz razvida samozaposlenih v kulturi je dobil, čeprav ima odločbo veljavnosti statusa od 1. avgusta 2017 do 31. julija 2022, je zapisal na svoji strani na Facebooku.

Sorodna novica Zlatkovo snemanje Milana Kreka po ulicah Ljubljane preiskuje tudi policija

"Pravijo, da sem v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere sem bil vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi," je še mogoče prebrati.

Glasbenik poudarja, da je letos izdal svoj enajsti studijski album Julijan Mak v duhu Ivana Cankarja, ki je v njem prebudil socialista, "ki se sedaj zaveda, da črke brez dejanj na papirju bledijo in je potrebno v takšnih časih črke spremeniti v dejanja. Žalostno in malomarno je s strani ministra, da tako pomembno funkcijo razvrednoti, ker sem v resnici le opravljal svojo državljansko dolžnost."

"Želim biti aktiven državljan"
Po njegovih besedah je naloga kulturnika, da nastavlja ogledalo družbi in koristi svobodo govora. "Če mi želijo vzeti status, ker koristim svojo demokratičnost in želim biti aktiven državljan, ki ne rešuje problemov doma na kavču, sem ponosen in vam sporočam, da niti malo ne obžalujem svojega aktivizma," je še zapisal.

Svojo objavo je sklenil z nizom izjav, ki se začenjajo z besedami "Kriv sem", skozi katere pojasnjuje svoj položaj.

Čordić se v zadnjem letu pojavlja kot viden protestnik proti ukrepom vlade. Nedavno je sledil Milanu Kreku, direktorju Nacionalnega inštituta za javno zdravje, po ulicah v Ljubljani. Kreka je snemal in ga medtem spraševal o epidemioloških ukrepih, video pa je zatem objavil na svoji strani na Facebooku. NIJZ ga je prijavil pristojnim oblastem. Čordić se je Kreku za svoje dejanje opravičil.