Ocenjujemo
slice
Filmska recenzija: Nuna
Nekoč obetavno franšizo bi bilo treba počasi upokojiti, 20. september 2018 ob 18:32 Nuna je grozljivka iz žanra, ki se opira na bogato razvejano, dolgoletno tradicijo, od B-filmov do resnih spopadov na presečišču verovanja in nadnaravnega.
8
Miha Mazzini: Pohlep
3
17. september 2018 ob 19:13 Pisateljsko pero Mihe Mazzinija sega v različne žanre. Poznamo ga kot pisatelja, avtorja mladinske literature, scenarista, filmskega režiserja in enega najintenzivnejših slovenskih kolumnistov.
Jure Jakob: Lakota
2
14. september 2018 ob 13:58 Pesnik in pisatelj Jure Jakob iz sodobne slovenske poezije izstopa s prepoznavno lirsko refleksivno in umirjeno govorico, ki se vse od začetkov njegovega pisanja vije in napaja predvsem iz podob ...
Velika pričakovanja: igre privilegiranih
1
14. september 2018 ob 09:31 S preigravanjem gledaliških in družbenih razmerij ter norčavostjo otroške neposrednosti v izčiščenih odrskih slikah Beton Ltd.
Užitek v preigravanju odklonskih identitet
1
9. september 2018 ob 07:18 Sindikat odklonskih entitet je združil ustvarjalce, ki z ironijo in performativnim užitkom preobračajo uveljavljene družbene standarde ter udejanjajo pravico do raznolikosti.
Filmska recenzija: Črni KKKlanovec Spike Lee, ki s svojim filmskim opusom že trideset let dokumentira rasne odnose v Ameriki, se je na dobo gibanja Black Lives Matter odzval – s komedijo.
16
Mladi levi: vitalnost teles in osebnih zgodb Festival Mladi levi so zaokrožile gostujoče uprizoritve, v katerih lahko skozi različne pristope – dokumentarna pričevanja, koreografska meditacija in gledališki minimalizem – prepoznamo vitalnost ...
Jasmin B. Frelih: Bleda svoboda Če bi esejistično zbirko Jasmina B. Freliha Bleda svoboda primerjali s katero drugo knjigo podobnega žanra iz zadnjih let, bi nekatere vzporednice lahko iskali pri Andražu Teršku.
Filmska recenzija: Skrivno življenje mačk Čeprav Skrivno življenje mačk tako po naslovu kot tudi po vizualni podobi plakatov in ostalega reklamnega materiala močno spominja na komično animirano družinsko pustolovščino Skrivno življenje ...
Filmska recenzija: Pravičnik 2 Denzel Washington je vdovec Robert McCall, nekdanji visoko usposobljeni vojaški specialec, ki se je odločil preživeti preostanek življenja na obrobju, v anonimnosti in ob opravljanju ...
8
Filmska recenzija: Mary Shelley Mary Shelley je bila še najstnica, ko je napisala roman Frankenstein ali Sodobni Prometej.
6
Mladi levi: o seksu, ljubezni, budnosti in snu 21. festival Mladi levi je z intimnimi izpovedmi o spolnem in ljubezenskem življenju ter domiselno animiranim budno-sanjskim vrtincem zagrebel v prostor osebnega, pa tudi naših pogledov nanj.
2
Filmska recenzija: Vohun, ki me je nategnil Seveda, vohunski filmi so že po svoji srčiki seksi; njihovi glavni liki so namreč vedno postavni, skoraj nadnaravno spretni in prodorni agenti tajnih združenj sladko kratkega imena, a hkrati tudi ...
4
Esad Babačič: Odrezani od neba Težko se je znebiti vtisa, da je pisec spremne besede Igor Divjak usekal mimo, ko je svojo spremko k pesniški zbirki Odrezani od neba odrezavo naslovil s pomnikom: Ob stoti obletnici oktobrske ...
4
Filmska recenzija: Čuvarke Francoski režiser Xavier Beauvois je pred osmimi leti posnel izjemno uspešen film Božji možje , po katerem smo ga doslej verjetno poznali najbolje.

Gledamo
link
Filmska recenzija: Nuna
8
20. september 2018 ob 18:32 Nuna je grozljivka iz žanra, ki se opira na bogato razvejano, dolgoletno tradicijo, od B-filmov do resnih spopadov na presečišču verovanja in nadnaravnega.
Več novic ...
Poslušamo
link
Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations
2
31. maj 2018 ob 18:33 Englabörn , ki je izšel leta 2001, je bil prva samostojna izdaja letos umrlega islandskega skladatelja Jóhanna Jóhannssona, ki se je v zadnjih letih proslavil predvsem kot avtor filmske glasbe, tudi ...
Več novic ...
Beremo
link
Miha Mazzini: Pohlep
3
17. september 2018 ob 19:13 Pisateljsko pero Mihe Mazzinija sega v različne žanre. Poznamo ga kot pisatelja, avtorja mladinske literature, scenarista, filmskega režiserja in enega najintenzivnejših slovenskih kolumnistov.
Več novic ...
Kazalo