Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Knjiga mene briga - Arhiv

1 2

V ločenih spalnicah

Številni esejisti in literarni kritiki delijo prepričanje, da je Pier Vittorio Tondelli v začetku osemdesetih let dvajsetega stoletja odigral bistveno vlogo v sodobni italijanski prozi.

Ekran in živalski vrt

Če omenimo le oddaje, kot je Big brother, je to preozka definicija. TV-resničnost je veliko širša in se dotakne širšega kroga gledalcev. Večina oddaj v ZDA in v Franciji je resničnostnih.

Igre

Kam zdaj … Kdaj zdaj … Kdo zdaj? Dva moška se znajdeta sredi niča. Kdo sta … Kaj tam počneta? Kdo je tretji … Koga čakata in zakaj?

Filozofija denarja

Denar je najljubši televizijski gost. Brez njega ni političnih oddaj, saj zmaga tisti, ki obljubi večjo gospodarsko rast.

Čelada groze

Kaj je v delu z naslovom Čelada groze zapisal Viktor Pelevin?

Popkorn

Roman Popkorn prikazuje ruševine turbokapitalizma in človeške stike v njem.

Evropeana

Evropeana na avtorsko izviren in provokativen način prebija dosedanjo tradicijo eseja.

Popotniška trilogija

Alma Karlin, velika popotnica, rojena 1889 v Celju, ki sta jo silna strast in volja popeljali na osemletno potovanje po svetu.

Arheologija pekla

Vse pradavne in sodobne kulture imajo vsaj eno skupno točko: pri vseh je mogoče zaznati obstoj določene ideje onstranstva.

Parfum

Parfum velja za mojstrovino sodobnih romanov, svetovno uspešnico, ki je naposled zaživela tudi v filmski različici.

Toliko knjig

O tem, da so knjigi dnevi šteti, se govori že vse od vznika novih medijev, a vendarle danes izide več knjig, kot jih je kadar koli.

Bartleby & Co.

Da bi vstopili v svet Vila-Matasov fikcije, je treba zavreči običajne, uveljavljene predstave o tem, kaj pomeni pisati in brati roman.

Pred spanjem si stokrat skrtačim lase

Laskavi naziv najboljšega italijanskega prvenca zadnjih desetih let, ki je hkrati postal mednaroden založniški fenomen, si lasti šestnajstletna Sicilijanka Melissa P.

Ka

Roberto Calasso je avtor, ki ga odlikuje nedoločljivost njegovega postopka.

Duhovni kapital

"Kapitalizma ni treba zavračati, ampak ga je treba spremeniti!" pravi karizmatična Danah Zohar. Ali je pravičnejši, bolj človeški kapitalizem mogoč? Kako ga spremeniti?

Tristano umira

"Beseda ni na začetku, na koncu je, pisatelj," reče umirajoči Tristano zapisovalcu besed, ki so ostale od njegove zgodbe.

Pogled na bolečino drugega

Pogled na bolečino drugega je razmišljanje o vojni fotografiji izpod peresa ameriške filozofinje, pisateljice in neumorne borke za človekove pravice Susan Sontag.

Skoz pomladni dež bom šla

Poezija Mile Kačič je tokrat prvič zbrana skupaj v eni sami knjigi.

Nowhere Man

Z romanom Nowhere Man je Hemon utrdil svojo avtorsko prepoznavnost in velik ugled, ki ga je užival tako med kritiki kot širšim bralstvom.

Filozofija v kuhinji

Če bi Aristotel kuhal, bi napisal veliko več, je v svojih spisih zapisala mehiška pesnica in redovnica iz 16. stol.

1 2