Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Knjige - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Podarjamo trojico knjig za poletno branje

Z malo znanja in sreče lahko prejmete eno od nedavnih knjižnih izdaj, ki jih v nagradni igri podarja MMC v sodelovanju z Mladinsko knjigo, pod streho katere so ti trije naslovi nedavno tudi izšli.

Aleš Vaupotič: Vprašanje realizma

Monografija Vprašanje realizma, literarnoteoretsko delo komparativista in novomedijskega umetnika Aleša Vaupotiča, je natančen in poglobljen prikaz o pojmu oziroma terminu realizem ter poizkus prikaza novomedijskih umetnosti v povezavi z literaturo.

Najboljše s Parnasa: nominiranci za Veronikino nagrado

Znanih je pet nominirancev za 23. Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta v Sloveniji.

Poslovil se je sicilijanski pisatelj Andrea Camilleri

V starosti 93 let je umrl Andrea Camilleri, eden najbolj priljubljenih italijanskih pisateljev, čigar dela je mogoče brati v več kot stotih jezikih, tudi slovenščini.

Silvina Ocampo: Gostje

Predgovor k ameriški izdaji izbranih zgodb argentinske pisateljice, pesnice in prevajalke Silvine Ocampo je napisal njen tesni prijatelj Jorge Luis Borges.

Edini arabski nobelovec za književnost ima končno svoj muzej

Po 13 letih zamude in odlogov so v nedeljo v Kairu vendarle odprli muzej, posvečen priznanemu pisatelju in doslej edinemu Nobelovemu nagrajencu iz Egipta Nagibu Mahfuzu.

Tonko Maroević: Štiriročno

Ko je akademik Tonko Maroević to pomlad obiskal Ljubljano, je v slovenščini izšel izbor njegove poezije Štiriročno.

Kdo je bil Douglas W. Johnson in zakaj bi si v Sloveniji zaslužil obeležje?

"Douglas W. Johnson je največ prispeval, da smo Slovenci dobili Prekmurje, oziroma da so se prekmurski Slovenci lahko združili z matičnim narodom", pravi avtor knjige Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference Uroš Lipušček.

Arsov natečaj obrodil šopek najboljših kratkih zgodb

Na letošnji Arsov tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo je prispelo 332 zgodb, ki so ustrezale razpisnim pogojem. Strokovna žirija je izbrala štiri zgodbe za odkup, tri pa je nagradila.

Novomeški poletni večeri: o Kosovelu, zvereh in krimičih

V Novem mestu na terasi pred knjigarno in kavarno Goga se ob 20. uri začenjajo Novomeški poletni večeri, ki jih pripravlja tamkajšnja založba Goga.

S Pahorjevo Nekropolo na pohod v Potočarje

Julij je, pripravljam se na letni dopust, v rokah premetavam knjige, ki čakajo na branje, in mimogrede pakiram planinsko opremo. V hišni knjižnici najdem že zdavnaj prebrano knjigo Nekropola uglednega slovenskega pisatelja Borisa Pahorja.

Katja Perat: Naredite Ameriko spet obvladljivo

Naredite Ameriko spet obvladljivo je knjiga esejev, ki že z naslovom napoveduje avtoričino kritično, angažirano komentatorsko držo, s katero pretresa aktualne dogodke trumpovske Amerike.

Za novo mesto se potegujejo Blatnik, Lemaić, Mazzini in Tomažin

Društvo slovenskih literarnih kritikov je razkrilo nominirance za nagrado novo mesto za najboljšo kratkoprozno zbirko. To so Andrej Blatnik z Ugrizi, Vesna Lemaić s knjigo Dobrodošli, Miha Mazzini s Pohlepom in Andrej Tomažin z Anonimno tehnologijo.

Büchnerjeva nagrada letos Lukasu Bärfussu

"Z gotovostjo v slogu in bogastvom oblik drame in romani Lukasa Bärfussa vselej na novo in drugače raziskujejo osnovne bivanjske lege sodobnega življenja," piše v utemeljitvi letošnje Büchnerjeve nagrade.

Miklavž Komelj: Larvae

Miklavž Komelj se po številnih pesniških zbirkah s knjigo Larvae podaja na svojevrstno odisejado v kratko prozo.

Nina Dragičević: Ljubav reče greva

Književnica, skladateljica in producentka Nina Dragičević je v svojem ustvarjanju znana predvsem po učinkoviti mešanici družbenokritičnega delovanja in zvočnoeksperimentalnega izraza.

Slikanica Srečkov kovček med dobitniki PEN-ove nagrade za prevod

Avtorska slikanica Srečkov kovček Dunje Jogan je med dobitniki nagrade PEN Translates Award, ki jo podeljuje angleška veja organizacije PEN.

Peter Krečič: Plečnik – živeti za popolnost

Jože Plečnik, najpomembnejši slovenski arhitekt 20 stoletja, ki pa je bil v obdobju povojnega modernizma precej pozabljen, vzbuja čudenje tudi v novem tisočletju.

Jeseni izide nova knjiga Salmana Rushdieja, ki bo poklon Cervantesu

Pisatelj Salman Rushdie bo 14. oktobra poslal med bralce novo knjigo. Po napovedih bo Roman Quichotte (Kihot), dolg 480 strani, poklon Miguelu de Cervantesu  in njegovemu "nesmrtnemu Don Kihotu za današnji čas".

LitLink: Festival, ki pisatelje poveže s (tujimi) založniki

Ljubljana danes gosti prvo slovensko izdajo literarnega festivala, ki je bil v preteklosti odskočna deska za nekatera pomembna imena hrvaške književnosti.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...