Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Na natečaju Programa Ars bodo letos že triintridesetič izbirali najboljše avtorice in avtorje kratkih zgodb, zmagovalci bodo prejeli nagrado lastovka v vrednosti 1000 evrov. Poleg tega bo Radio Slovenija dela, ki se bodo uvrstila v ožji izbor, odkupil. Zgodbe iz ožjega izbora bodo tudi letos predvajali na Prvem programu in na Programu Ars, in sicer v septembru v oddaji Literarni nokturno.

Žirija bo svoje odločitve predstavila 8. avgusta v oddaji Svet kulture, na teletekstu in spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajenca ali nagrajenko bodo razglasili v septembru na slavnostni prireditvi, del prireditve pa bo tudi interpretacija zmagovalne zgodbe.

Podrobnejše informacije o natečaju in obrazec za vnos zgodb najdete tukaj.

Dobitnica Arsove lastovke 2023 je bila Tatjana Plevnik z zgodbo Jablana
Lani je na razpis Uredništva za kulturo tretjega programa Radia Slovenija – Programa Ars prispelo 345 zgodb, strokovna žirija, ki so jo sestavljali Andrej Peric, Matej Juh in predsednica Silvija Žnidar, pa je za najboljšo izbrala zgodbo Jablana. V ožji izbor je uvrstila še šest zgodb, in sicer avtoric Barbare Kapelj in Jerneje Fišer, dve je napisala nagrajenka Tatjana Plevnik, eno pa Franjo Frančič.