Založba kakovostnih programov (ZKP) RTV Slovenija je v sodelovanju z založbo Beletrina pripravila novo zvočno knjigo Belo se pere na devetdeset Bronje Žakelj.

Literarni prvenec Bronje Žakelj bi neprekinjeno poslušali  9 ur in 24 minut. Foto: MMC RTV SLO
Literarni prvenec Bronje Žakelj bi neprekinjeno poslušali 9 ur in 24 minut. Foto: MMC RTV SLO

V naslednjih dneh bo knjiga, ki je bila posneta v studiih Radia Slovenija, dosegljiva pri nekaterih tujih spletnih ponudnikih zvočnih knjig, v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija pa jo lahko kupite že zdaj.

Sorodna novica Bronja Žakelj: Družba zavrača nesrečne, žalostne, bolne, stare

Zvočna knjiga kresnikove lavreatke "je občutena, sugestivna avtobiografska pripoved, ki je pritegnila bralke in bralce različnih generacij." V ponedeljek, 25. maja, bodo v oddaji Ars Humana spregovorili pisateljica Bronja Žakelj, vodja založniške dejavnosti Založbe kakovostnih programov RTV Slovenija Mojca Menart, režiser zvočne knjige Klemen Markovčič in dramska igralka Saša Mihelčič, ki bo v 28 nadaljevanjih, dolgih 20 minut, prebrala nagrajeni roman.

Že v četrtek, 21. maja, pa bo ob 17.00 v oddaji Izšlo je pogovor Marka Golje z Bronjo Žakelj, prvič predvajan 20. junija lani. V njem avtorica doživeto pripoveduje o svoji pisateljski izkušnji, predvsem pa o avtobiografski; prebere pa tudi kratek odlomek iz romana.

Klasiki in novejše uspešnice
Zvočna knjiga sledi lanski uspešnici Jezero Tadeja Goloba, Cankarjevi Erotiki in Levstikovemu Martinu Krpanu.