Knjižnica Franceta Bevka vabi. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Knjižnica Franceta Bevka vabi. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Poleg svojega osnovnega poslanstva hrani knjižnica tudi številne skrite zaklade, ki jih obiskovalci ne vidijo vsak dan. Nekatere bodo predstavili v tem tednu, je povedala direktorica Irena Škvarč. "Mednje spada tudi zapuščina Avgusta Ipavca, ki nam jo je podaril pred nekaj leti. Gospod Ipavec je upokojeni duhovnik, ki prihaja iz Ročinja. Vsi pa ga poznamo kot skladatelja, njegovo delo je velik prispevek na področju glasbene umetnosti v Sloveniji."

"Z nami bosta ponovno 'fejmiča' in dekleti iz Dua Kamikazete, Eva Kobal in Tinkara Loverčič, ki bosta izvedli dve posebni točki …" je današnji uvodni dogodek pojasnila koordinatorica Dnevov Goriške knjižnice Tina Podgornik.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali plesno predstavo "To smo mi" Plesnega društva Be Funky. Kot pravi vodja Mateja Terčon Knap, je predstava namenjena vsem generacijam. "V njej pleše okrog 160 plesalcev. Najmlajši šteje 3, najstarejša pa 83 let."

Tudi delavnica o učinkoviti rabi diha in glasu je namenjena vsem generacijam. "Bom pokazala nekaj preprostih vaj za vsak dan, zato da lahko glas ohranimo zdrav in vibranten za celo življenje," je povedala Martina Furlan Praznik.

Dogodki v okviru Dnevov Goriške knjižnice se bodo končali v petek s koncertom vipavske rockovske skupine Jet Black Diamonds.