Knjižnica Nove Poljane je dokončno zaprla svoja vrata. Foto: Mestna knjižnica Ljubljana
Knjižnica Nove Poljane je dokončno zaprla svoja vrata. Foto: Mestna knjižnica Ljubljana

V času selitve naročanje in rezervacija gradiva iz omenjenih knjižnic ne bosta mogoča, so sporočili iz Mestne knjižnice Ljubljana.

Odprtje odvisno od dokončanja del v Rogu
Iz Knjižnice Poljane bodo preselili približno 13.000 enot in iz Novih Poljan približno 12.000 enot gradiva. Čas selitve je odvisen predvsem od dokončanja del v Rogu, načeloma pa naj bi za vse skupaj potrebovali od dva do tri tedne, so pojasnili v MKL-ju. Že izposojeno gradivo iz zaprtih knjižnic bodo člani lahko brezplačno vrnili v katero koli knjižnico v mreži MKL.

V Centru Rog bodo knjižnico predvidoma odprli zadnji teden oktobra. Po predvidevanjih bo na skoraj 300 kvadratnih metrih ponujala 18.000 enot gradiva. Na voljo bodo leposlovje za vse starostne skupine ter strokovno gradivo in serijske publikacije s področja ustvarjanja in kreativnih industrij.

Knjižnica bo dostopna za gibalno ovirane in osebe z vozički. Del bo namenjen najmlajšim, nudila pa bo tudi časopisno čitalnico, učilnico, javno dostopne računalnike in samostojno vračilo gradiva v času, ko bo knjižnica zaprta, so še zapisali v MKL-ju.