Filme bodo na velikem platnu prikazovali vsak konec tedna do sredine julija in od sredine avgusta do konca septembra.

Kot obljubljajo v Kinu Bežigrad, bodo v peti sezoni kina na prostem gledalcem ponudili največje filmske senzacije letošnje pomladi in poletja ter tako zadostili vsem nostalgikom, tistim, ki se v kino drive-in pripeljejo v dvoje kot tudi družinam oziroma najmlajšim filmofilom.

Tako bodo že konec maja prikazali težko pričakovani film Top Gun: Maverick ter filmsko klasiko Briljantina, junija bo gledalce v biografskem filmu o Elvisu Presleyju po napovedih organizatorjev "šarmiral impozantni Elvis", julija pa se obeta Marvelov bog groma v uspešnici Thor: Ljubezen in grom.

Odprtje letošnje sezone v Kinu Bežigrad pripravljajo v sodelovanju s Centrom Vič, ki bo ob svoji 25. obletnici v petek gostil brezplačni koncert Dan D. Prvi konec tedna bo v soboto po programu za otroke sklenil belgijsko-francoski animirani film v režiji Bena Stassena in Jeremyja Degrusona Pustolovščine družine Bigfoot.

Program bodo vse do konca septembra sestavljale tako največje uspešnice preteklih nekaj let kot tudi večne filmske klasike. Spored vseh filmov bo kmalu dostopen na spletni strani kina Bežigrad. Vstopnice bo mogoče kupiti na spletni strani ali pa na blagajni Kina Bežigrad ter na prizorišču kina drive-in eno uro pred začetkom filmske projekcije, so sporočili organizatorji.

Parkirišče Centra Vič sprejme približno 70 osebnih vozil. Dnevno se bo zvrstila po ena projekcija. Začetek predvajanja se bo prilagajal sončnemu zahodu. V primeru slabega vremena bo projekcija odpovedana ali prestavljena na drug termin.