Mednarodna zasedba je leta 2020 jubilej zaznamovala z izidom novega albuma Respirando (Alessa records), ki ga bo premierno predstavila na koncertu v Cankarjevem domu 1. septembra.

Zasedbi sta se pridružila argentinska pevka Gabriela Alarcón, ki je k zvočni zasnovi skupine poleg vokalne dimenzije prispevala še dodatno žanrsko kredibilnost, in pa slovenski beatboxer Murat, ki je zvočno podobo nadgradil z mojstrskim vokalnim izvabljanjem oziroma simuliranjem tolkalnih in instrumentalnih zvokov. Ob njih bodo na odru še Matjaž Stošić na kitari in vokalu, Kurt Bauer na violini ter Ewald Oberleitner na kontrabasu.

Skupina Tori Tango izvaja povsem samosvojo in unikatno avtorsko tango izpeljanko v vsej njeni žanrski razvejanosti, polni melanholične senzibilnosti in prelepih Juretovih melodij, pa tudi presenetljivih stilnih ritmičnih preobratov, instrumentalnega koketiranja z drugimi žanri in tehnične perfekcije njenih članov.

Zasedba je že s prvim albumom For One Touch (Klopotec, 2016) opazno zarezala na slovensko glasbeno sceno, saj sta zgoščenka in ustvarjanje skupine predstavljala prvo popolnoma avtorsko tango glasbo na naših tleh. Avtor večine materiala Jure Tori je svojo rahločutno skladateljsko naravo in harmonikarsko izjemnost artikuliral v senzibilno glasbeno izpoved in izvirno različico tanga, katere vrhunec predstavlja prav glasba z albuma Respirando.

Za vizualno stran predstavitve glasbene senzibilnosti zasedbe Tori Tango na nastopih poskrbita plesalca tanga Alja Ferme in Sašo Živanović.

Koncert v Klubu CD se začne ob 20.30.