Po navedbah UL-ja bodo dogodki ponudili vpogled v kulturno dogajanje in udejstvovanje študentk, študentov, zaposlenih in alumnov UL-ja. Mesec kulture in umetnosti organizira Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani v sodelovanju s članicami UL-ja in Študentskim domom Ljubljana.

Kot je UL objavil na svoji spletni strani, se bodo v marcu tako zvrstili gledališke predstave, projekcije filmov študentk in študentov, vodeni in individualni ogledi predstav, razstave, koncerti, pomladni univerzitetni ples in plesne vaje, stand up večer, predavanja, delavnice in druge s kulturo povezane vsebine. Dogodki so brezplačni in dostopni vsem študentkam in študentom, zaposlenim ter alumnom UL-ja, še navajajo na spletni strani.

Velik del programa, ki ga je objavil UL, obsegajo predstave in projekcije filmov študentk in študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo. Te predstave in projekcije si bo mogoče ogledati v prostorih AGRFT-ja. Kot so objavili na spletni strani univerze, bo preostalo dogajanje mogoče obiskati na več lokacijah po Ljubljani.

Mesec kulture in umetnosti bo 30. marca sklenil koncert Akademskega pevskega zbora Toneta Tomšiča, ki združuje študente in študentke fakultet ljubljanske univerze in sodi med najpomembnejše usmerjevalce slovenskega zborovskega petja, še navajajo.