Lily Collins kot naslovna junakinja serije Emily v Parizu. Foto: IMDb
Lily Collins kot naslovna junakinja serije Emily v Parizu. Foto: IMDb

Studio Paramount, ki je posnel serijo Emily v Parizu (Emily in Paris), je po pisanju revije Los Angeles Times 33 članom HFPA-ja (Hollywood Foreign Press Association) plačal razkošno potovanje v Pariz.

Sorodna novica Največ nominacij za zlati globus - po šest - zbrali drama Mank in serija Krona

Razvajanje dopisnikov po pariško
Med drugim so bili poleg obiska snemalnih prizorišč deležni dvodnevnega bivanja v pariškem hotelu s petimi zvezdicami, v katerem cene dosegajo tudi 1150 evrov na noč. Predtem pa so imeli organizirano tudi kosilo v Musée des Arts Forains, zasebnem pariškem muzeju.

Serija Emily v Parizu, ki jo je Netflix odkupil od Paramounta, je premiero doživela konec lanskega leta. V seriji spremljamo življenje mlade Američanke (igra jo Lily Collins), ki se je preselila v Pariz, kjer dela v prestižnem marketinškem podjetju.

Kritiki niso našli besed hvale za serijo
Čeprav so kritiki bolj ali manj raztrgali serijo, je ta deležna dveh nominacij za zlati globus, vključno z nominacijo za najboljšo televizijsko komedijo ali muzikal, kar je šokiralo številne gledalce in tudi poznavalce filmske industrije.

Sorodna novica Lahko te uničim: Najboljša nova serija zastavlja težka vprašanja o posilstvu

Celo Deborah Copaken, ena izmed scenaristk serije, je za The Guardian zapisala, da jo je "osupnilo", da je Emily v Parizu deležna dveh nominacij, medtem ko so igrano serijo Michaele Coel Lahko te uničim (I May Destroy You) popolnoma prezrli.

Vir blizu HFPA-ju se je za portal Insider kritično odzval na pisanje Los Angeles Timesa. "Studio je HFPA povabil kot del splošnega obiska za medije, vključno z novinarji številnih publikacij, ki niso povezane s HFPA-jem. Prav tako želimo biti jasni, da tudi tistim, ki niso člani HFPA-ja, vključno s številnimi, ki delajo za večje publikacije v ZDA in v tujini, studii ponujajo celotno kritje stroškov obiska snemalnih prizorišč. V nasprotju s tem HFPA sam plača letalske vozovnice za svoje člane, kakor je tudi za to potovanje," je dejal neimenovani vir. Ob tem je poudaril, da gre za absurdno domislico, da bi bila serija zaradi tega obiska deležna kar dveh nominacij.

Članek ni trdil, da obstaja "vzročno-posledična povezava"
Pri Los Angeles Timesu pa so v odzivu na ta zapis zatrdili, da njihova zgodba jasno pravi, da je HFPA plačal letalske vozovnice, Paramount pa hotel in preostale dobrine, povezane s tem potovanjem. Zgodba ne trdi, da obstaja "vzročno-posledična povezava med potovanjem in nominacijama za zlati globus", so sklenili svoj zapis.