Foto:
Foto:
S sedmimi smrtnimi grehi se je ukvarjal tudi film Sedem, v katerem so nastoili Brad Pitt, Morgan Freeman in Gwyneth Paltrow.

V predstavi Incasso igralci projekta Via Negativa pod režiserskim vodstvom Bojana Jablanovca prikažejo, kakšen je njihov odnos do denarja. Deset nastopajočih na odru uprizi premike in kratke stike, ki nastajajo v razmerju med njimi in denarjem. Vstopnina ima tako v predstavi v produkciji Vie Negative in koprodukciji Gledališča Glej povsem novo vlogo scenskega materiala, ne plačila za opravljeno delo.

Avtorji in material nastopa
V projektu nastopajo Kristijan Al Droubi, Petra Govc, Jaka Lah, Sanela Miloševič, Mateja Pucko, Matej Recer, Katarina Stegnar, Špela Trost, Grega Zorc, Oliver Welter, ki so del sedemletnega projekta Via Negativa. Ta se ukvarja z raziskovanjem osnovnih - slabih - človeških lastnosti, predvsem tistih, ki spadajo med sedem smrtnih grehov. Pri raziskovanju lastnosti se igralci zanašajo predvsem nase, saj so avtorji in material svojega nastopa.

Sedem let o sedmih smrtnih grehih
Mednarodni gledališki projekt se bo končal leta 2009, ko bodo na predstavi Via Nova združeni vsi izvajalci, material in koproducenti, ki bodo v okviru projekta nastopili v sedmih letih. Vsako leto se lotijo drugega smrtnega greha: leta 2002 so obravnavali jezo, leto kasneje požrešnost, lani pohlep, letos bodo obravnavali pohoto, v prihodnjih letih pa še lenobo, zavist in napuh.