Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Oder - Arhiv

Ljubljanska Drama z ljubeznijo proti sovraštvu, žicam in mejam

Prihodnja sezona ljubljanske Drame bo med drugim prinesla Wildovo Salomo v režiji Eduarda Milerja, Ibsenovo Gospo z morja v režiji Tina Grabnarja in nove velike koprodukcije - krstne uprizoritve nove režije Ivice Buljana, znanstveni kabaret 2020.

Nagradna igra: z MMC-jem na predstavo Nasprotje stvari

Predstavo SMG-ja Nasprotje stvari začenjajo z mislijo, da je danes "desno postalo tisto, kar je bilo nekdaj levo", saj ima v skladu s svobodo govora čisto vsak neki stvari pravico reči ne, kar je dikcija, ki si jo ta hip prisvaja desnica.

Igralka Lutkovnega gledališča Aja Kobe nagrajena v Srbiji

Igralka Lutkovnega gledališča Ljubljana Aja Kobe je na mednarodnem lutkovnem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu v Srbiji prejela nagrado za vlogo v predstavi Škrt škrt kra čof režiserke Ivane Djilas.

Od njive do tovarne - AFS France Marolt o trpkosti in radosti dela

Na oder Cankarjevega doma bodo nocoj stopili plesalci Akademske folklorne skupine France Marolt. Predstavili se bodo z deli koreografov starejše in mlajše generacije, rdečo nit predstave pa so tokrat poiskali v svetu, kjer se stikata delo in ples.

Festival Vizije: fotovizionarki 2019 sta Romina Kovačič in Ana Skobe

V petek se je v Novi Gorici začel Festival mladinske kulture Vizije, v okviru katerega mladi predstavljajo svoja umetniška ustvarjanja. Uvodni dan je bil v znamenju odprtja fotografske razstave Fotovizije in podelitve nagrad fotovizionar 2019.

Balkanska carica, glavna nagrada MITfesta, Lorencijevi Visoški kroniki

Glavno nagrado črnogorskega mednarodnega gledališkega festivala MITfest, poimenovano balkanska carica, je žirija podelila predstavi SNG Drama Ljubljana Visoška kronika, nastali po romanu Ivana Tavčarja in v režiji Jerneja Lorencija.

Spoj Sartra in Foucaulta: Gnus, Besede in reči

"Gnus ni čustvo in ne strast, ni ne kakor ljubezen in ne kakor sovraštvo, je kakor majhen napad blaznosti. Kaj se je zgodilo z Antoinom Roquentinom, da je moral izpustiti kamen iz rok in nemudoma oditi," je v spremni besedi Gnusa zapisal Dušan Pirjevec.

Pojoči Faust v večnem iskanju večne mladosti

"Faust je večna zgodba o iskanju trenutka, resnice, večne mladosti. Gre za vprašanja, ki so aktualna vedno bila in vedno bodo," ob sveži postavitvi opere Faust na mariborskem odru poudarja sopranistka Sabina Cvilak.

Lucia di Lammermoor kot aluzija na brezčutnost sveta

"Lucia di Lammermoor je zame živeče truplo, vsi navzoči pa skozi celotno opero opazujejo njeno uničevanje," pravi režiser Frank Van Laecke, ki je na oder SNG-ja Opera in balet Ljubljana postavil opero Lucia di Lammermoor.

Sovražni govor kot izhodišče Festivala performansa

Začel se je Festival performansa, ki ni festival v običajnem pomenu besede, na katerem se v nekaj dneh predstavi produkcija različnih ustvarjalcev in producentov, ampak gre za novo produkcijo v okviru druge sezone Nove pošte.

Slovo srbskega igralca Mihaila Miše Janketića

V 81. letu starosti je umrl eden največjih srbskih in jugoslovanskih igralcev Mihailo Miša Janketić, ki je odigral več kot sto gledaliških vlog, a je močno sled pustil tudi pri filmu, televiziji in radiu.

Lov na morilca psa odpira nov pogled na svet

V literarni uspešnici Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa je Mark Haddon prek motiva Aspergerjevega sindroma (in lika mladega detektiva, odločenega, da bo prišel na sled krvniku psa Wellingtona) v resnici spregovoril o tem, kaj pomeni biti avtsajder.

Novi festival Trigger: vse najdrznejše neodvisne predstave na kupu

S predstavo 6, ki razpira problematiko nestrpnosti do beguncev, se bo drevi začel festival sodobnih neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Trigger. Na pilotni izvedbi bodo predstavljene najdrznejše uprizoritve sezone.

Pripoved o stoletnici poklicnega baleta pri nas

Danica Dolinar, sicer urednica uredništva glasbenih in baletnih oddaj na RTV Slovenija ter avtorica knjige Po sledeh slovenskega baleta, je pripravila razstavo, posvečeno stoletnici poklicnega baleta na Slovenskem.

Imamo možnost, da spremenimo svet in začnemo nekaj novega. Res?

Édouard Louis pravzaprav nikoli ne bi smel nastati. Vse je govorilo proti temu. Po "vseh pravilih" bi moral ostati Eddy Belleguelle, obsojen na bivanje na socialnem dnu Hallencourta. A je vendar postal literarna zvezda in viden francoski intelektualec.

Po sedemletnem premoru se vrača festival neodvisnega gledališča Prestopi

V Mariboru se začenja 4. mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi. Po sedemletnem premoru bodo v drugem največjem slovenskem mestu znova predstavili domačo in tujo neodvisno uprizoritveno produkcijo.

Lezbična četrt odstira "nevidne" umetnice v uprizoritvenih umetnostih

S filmom Nevidne ženske britanske režiserke Alice Smith se bo v avditoriju Moderne galerije zvečer začel 5. festival Lezbična četrt, ki bo do 18. maja na več ljubljanskih prizoriščih predstavljal lezbične ustvarjalke v uprizoritvenih umetnostih.

Kako vrniti "mladost" slovenskemu baletu?

Odbor DZ-ja za kulturo je prvo točko seje posvetil ureditvi statusa baletnih umetnikov Slovenije.

Vrača se Odisej: Na Itako skozi predstavo Ivane Djilas

V Štihovi dvorani Cankarjevega doma bo zvečer premiera predstave za mlade Pesem o Odiseju v režiji Ivane Djilas, ki so jo ustvarjalci podnaslovili Rapsodiseja za dva po Homerju.

Francoski novi val kot plesni večer

Na dvojnem plesnem večeru z naslovom Francoski novi val #1, ki ga v Španskih borcih gostijo v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, se bosta nocoj predstavila mlada francoska umetnika z debitantskima solokoreografijama.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...