Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Oder - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Ana Karneža v ZDA: Shakespearjevsko angleščino je treba vaditi kot mišice

Ana Karneža, ki je širši javnosti najbolj znana po nastopu na Slovenski popevki in v oddaji Slovenija ima talent, v vlogi Mirande igra v Shakespearjevi predstavi Vihar v gledališču Gallery Players v Brooklynu.

Opera na trgu: odmeval bo Nabucco v izvedbi mariborske Opere

Opera SNG Maribor bo danes in v soboto z opero Nabucco Giuseppeja Verdija gostovala na 29. festivalu Opera na trgu v Oderzu pri Trbižu v Italiji.

Brione bo prežela nova sezona Gledališča Ulysses

Ustanovitelj gledališča Ulysses Rade Šerbedžija bo nocoj v spremstvu glasbene skupine Zapadni kolodvor že tradicionalno odprl letošnjo, devetnajsto sezono gledaliških in glasbenih druženj na Brionih.

Na Mittelfestu tudi ljubljanska izvedba baleta Giselle

V Čedadu se nocoj začenja mednarodni festival Mittelfest, ki bo pod naslovom #leadership (vodenje) do 21. julija ponudil vrsto glasbenih, gledaliških in plesnih dogodkov.

Z dvigom dubrovniške zastave Libertas se začenjajo 70. poletne igre

Dubrovnik bodo letos prežele že 70. poletne igre. V 47 festivalskih dneh bo na sporedu več kot 80 dramskih, glasbenih, folklornih, filmskih in drugih prireditev. Festival bo nocoj odprl orkester državne opere Spodnje Saške iz Hannovra.

Naše nasilje in vaše nasilje gostuje v Črni gori

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) svojo 63. sezono sklepa z gostovanjem mednarodne koprodukcije Naše nasilje in vaše nasilje v režiji Oliverja Frljića na dveh festivalih v Črni gori.

Novogoriške Trojanke v starorimskem Odeonu v ciprskem Pafosu

Ciprski center Mednarodnega inštituta za gledališče - Cyprus Centre of International Theatre Institute - že več kot dve desetletji organizira Mednarodni festival antične grške drame.

Drama v pričakovanju 43 milijonov težke prenove

V letu 2021 naj bi bila zaključena priprava dokumentacije za prenovo Drame, gradnja pa naj bi se začela leta 2022, pri čemer računajo, da bo junija 2022 izvedena zadnja predstava sezone, sledila bo izpraznitev prostorov, septembra bi že začeli z deli.

Z Alanom Hraniteljem pokukati v omaro norega klobučarja

"Mislim, da sem na ta svet že prišel star, kot pravimo, stara duša. Nobenih težav nimam s staranjem," o sebi pravi Alan Hranitelj, znani slovenski kostumograf. Za njim je že 33 let ustvarjanja odrske kemije, čemur se poklanja z razstavo.

Zvezda flamenka v Ljubljani tke Odo času

"Niti zrak niti zemlja nista enaka, potem ko je plesala María Pagés," je o umetnici zapisal zdaj že pokojni portugalski pisatelj José Saramago. Večkratna gostja Ljubljana Festivala se tokrat vrača z razmislekom o odtekanju časa.

Med močvirjem in samostanskimi zidovi – scenografija Sanje Jurca Avci

V Tam-Tamovi Ulični galeriji na prostem na Vegovi bo dober mesec dni na ogled delo Sanje Jurca Avci.

Deset premier za novo sezono Lutkovnega gledališča Ljubljana

Deset čutno domišljijskih, razigrano duhovitih in pravljično enkratnih zgodb bo zaživelo na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana v novi sezoni.

Ana Desetnica: "Potujoča legenda mnogoterih čudes, diva mestnih ulic in trgov"

Na pohod se podaja karavana Ane Desetnice, ki bo obredla 11 slovenskih mest, pri čemer je ideja letošnje izvedbe, da bi festival postal velika domača zabava, na kateri bi poleg uradnega programa sodelovali tudi obiskovalci.

Ponoči v Tivoliju: Glasbeno potovanje na litovsko sipino

V Stekleniku v Rastlinjaku Tivoli bo v torek ob zelo nekonvencionalni uri - ob 4.36 zjutraj - premiera elektroakustične radijske opere Iden.

Še ena nagrada za festivalsko uspešnico Deklica s strunami

Sodobna dramska opera Deklica s strunami, nastala v koprodukciji SNG Drama Ljubljana in Moving Music Theatra iz makedonske Bitole, je prejela nagrado za najboljšo predstavo na festivalu v antičnem Arheološkem parku Viminacium pri Požarevcu v Srbiji.

Začenja se poletna plesna šola

V ljubljanski Športni dvorani Tabor se začenja četrta poletna plesna šola, ki do sobote vabi na plesne delavnice. Vrsta priznanih domačih in tujih plesnih strokovnjakov bo o plesnih gibih učila ljubitelje plesa, vse od začetnikov do profesionalcev.

Uvod v 67. Ljubljana Festival: operni spektakel Aida z 11 lipicanci

Nocoj bo na Kongresnem trgu 67. Ljubljana Festival uvedel operni spektakel Aida z zasedbo, ki jo sestavlja več kot 400 nastopajočih, katerim se v triumfalnem sprevodu pridružuje še 11 lipicancev iz Kobilarne Lipica.

Aj Vejvej, operni režiser: Kakšno politično sporočilo vidi v Turandot?

Zgodbo o lepi, a kruti kitajski princesi Turandot, ki svojim snubcem zastavlja po tri uganke, je Giacomo Puccini odel v razkošno opero. Zanimivo bo videti, kako to evropsko interpretacijo svoje kulture "bere" Aj Vejvej, najrazvpitejši kitajski umetnik.

V Umagu nagradili Katjo Pegan

Na 20. festivalu komornega gledališča Zlati lev v Umagu so posebno nagrado zlati lev podelili ravnateljici Gledališča Koper Katji Pegan, ki jo nagrajujejo za iniciativo o mediteranskem gledališču kot skupni platformi teatrov, ki delujejo na Jadranu.

Novi direktor milanske Scale bo Francoz Dominique Meyer

Čez približno leto dni bo vodenje milanske Scale prevzel Dominique Meyer. Francozu priznavajo, da je bil zaslužen za povečanje obiska v času vodenja dunajske opere, a mu obenem očitajo pomanjkljive menedžerske sposobnosti.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...