Novogoriška gledališko direktorska zgodba se nadaljuje tudi v novo sezono. Foto: SNG Nova Gorica
Novogoriška gledališko direktorska zgodba se nadaljuje tudi v novo sezono. Foto: SNG Nova Gorica

Zdaj je tudi uradno znano, da ministrica za kulturo ni imenovala nobenega izmed prijavljenih kandidatov za vodenje ustanove v prihodnje. Odločitev je bila sprejeta po pregledu celotne dokumentacije in upoštevanju dejstva, da nihče ni izkazal obvladovanja vseh veščin, ki naj bi odlikovale direktorja gledališča, pač pa so izkazali le delno poznavanje, so sporočili z ministrstva. Obenem pa so kandidati dobili negativno mnenje sveta zavoda in strokovnega sveta, kar je ministrico prepričalo, da ne gre hiteti z odločitvami.

Naj spomnimo: za direktorsko mesto so se prijavili sedanja vodja novogoriške izpostave JSKD-ja Maja Jerman Bratec, Tomica Dumančič, ki je gledališče pred leti že vodil, Borut Bašin, ki je prav tako služboval v gledališču, in vršilka dolžnosti direktorice gledališča Neda Rusjan Bric. Slednje k razgovoru niso povabili, ker ni izpolnjevala vseh zahtevanih pogojev.

Bo pa Rusjan Bričeva gledališče kot v. d. vodila še naprej. Ministrica jo je imenovala do izbire novega direktorja po izvedenem javnem razpisu, vendar najdlje za dobo enega leta. Na vprašanje, kdaj naj bi ministrstvo objavilo nov, že tretji razpis, odgovarjajo, da se še ne mudi, saj Neda Rusjan Bric delo ustrezno opravlja. Novogoriška gledališko direktorska zgodba se torej nadaljuje tudi v novo sezono, le da ne kot predstava na odru, pač pa za njim.