Foto:
Foto:
Detajl iz projekta Davideja Grassija ACVcom.

Koreograf Matjaž Farič se je predstavil s predstavo Bari, ki temelji na sestavljanju in razstavljanju spominov na pretekla potovanja. Davide Grassi pa je skupaj s švedskim umetnikom Mikaelom Lundbergom zasnoval intermedijsko razstavo AVcom, ki poudarja širok spekter kulturnih, gospodarskih, etničnih in zgodovinskih razlik v Evropi.

Bari Matjaža Fariča
Predstava je nastala po zvočnem zapisu bivanja švedskih umetnikov Bogdana Szyberja in Carine Reich v italijanskem mestu Bari, v njej pa nastopajo Alenka Avbar, Ana Štefanec, Dejan Pevčević in Igor Sviderski. Prek predstave se skuša drobce spominov in osebnih izkušenj sestaviti v potovanje, ki se ni zgodilo. Meja med stvarnim in namišljenim postaja vse bolj zabrisana, vsak pa si lahko s svojo domišlijo ustvari svoje potovanje.

AVcom Davideja Grassija
AVcom je instalacija, sestavljena iz šestih videoprojekcij. Tako avdio- kot videodel instalacije sta časovno zgoščena in prenašata občinstvu v kratkem času vse zbrane informacije o mestih, ki so jih umetniki obiskali med raziskovalno fazo projekta, njihove razgovore, pomisleke, kritike, izkušnje, prve vtise, občutke, srečanja in izmenjavo mnenj z lokalnimi prebivalci ... Ritem podob in zvokov spremlja grafična vizualizacija zbranih podatkov, ki daje prenašanim informacijam novo kakovost.

Od Baltika do Jadrana
Projekt SEAS se osredotoča na pristanišča kot prostore mobilnosti, preseljevanja in zgodovine ter izpostavlja izzive evropskega združevanja. Interdisciplinarni projekt SEAS pod svojim okriljem združuje uprizoritve, razstave in instalacije umetnikov iz držav, ležečih ob Baltiku in Jadranu. Sodelujoči umetniki tako predstavljajo izkušnje ter izraz različnih obal.

Predstava Bari in intermedijska razstava AVcom bosta konec julija gostovali še v ruskem Kaliningradu, konec septembra v poljskem Gdansku, nato pa bo predstava Bari gostovala še v gledališču Modernadanstheater v Stockholmu na Švedskem.