Premiera plesno-glasbene predstave Flamenko in omara bo drevi ob 20. uri v dvorani Komuna Kina Šiška.

Anja Mejač in Luka Uršič. Foto: Primož Korošec
Anja Mejač in Luka Uršič. Foto: Primož Korošec

Anja Mejač podpisuje koreografijo, Luka Uršič (Kalu) pa glasbo in zvočno oblikovanje, skupaj sta poskrbela za oblikovanje prostora, Ana Pandur podpisuje dramaturgijo predstave. Gre za preplet plesa in glasbe na preseku flamenka, plesne improvizacije, konkretno ustvarjenega in elektronsko sintetiziranega zvoka nudi vpogled v odnos para.

Predpremiera predstave Flamenko in omara Anje Mejač in Luke Uršiča

Ko omara postane postane nosilka odnosa para
"Predstava se opira na intimno zgodbo para; med sestavljanjem omare v skupnem studiu je Luka ob tem tvoril naključne zvoke, Anja je medtem vadila flamenko. Nehote se je zgodila povezava, tako z gradnjo zvočne kompozicije kot skupnega prostora. Omara tako postane njun skupni prostor, postane nosilka njunega odnosa," piše v napovedi.

"Nehote se je zgodila povezava, tako z gradnjo zvočne kompozicije kot skupnega prostora." Foto: Primož Korošec

Predstava je umeščena v intimno prizorišče male dvorane Kina Šiška, ki skladno z naravo in vsebino izvedbe omogoča tesnejši stik med občinstvom in nastopajočim parom.

Plesalka v vlogi prvega glasbila
"Pri plesu se zdaj veliko ukvarjam s sodobnoplesno improvizacijo, s principi zaznavanja in občutenja telesa, ki je neritmično, nekoreografirano in sledi trenutku. To telo skušam spojiti s flamenko telesom, ki je ritmično, plesno, formirano," je ob predpremieri predstave za Televizijo Slovenija povedala Anja Mejač.

Po besedah Luke Uršiča je "Anja v bistvu prvo glasbilo. Njene noge pri flamenku so ritem, so zvok, ki ga uporabljam, ki ga v živo snemam in z njim manipuliram. Nato je tukaj še moja stran – omara, ki je ozvočena in ima tudi svojevrsten zvok ter moja elektronska glasba."

Predstava Flamenko in omara je nastala v produkciji kulturnega društva Skladišče 172 in soprodukciji Kina Šiška.