Pregledali smo silvestrsko ponudbo v nekaterih kulturnih ustanovah.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

V ljubljanski Drami bosta na ogled odlična monodrama Uroša Fürsta Vse sijajne stvari in pronicljiva satirična drama Nova rasa v režiji Matjaža Zupančiča. Vse sijajne stvari bodo na ogled dvakrat, in sicer ob 19.00 in 21.00 v Mali drami, Nova rasa pa ob 20.00 na Velikem odru.

V MGL-ju vabijo na družinsko dramo Tih vdih avtorja in režiserja Nejca Gazvode in Vse to sem videla, ko sem letela mimo. Tih vdih bo ob 19.30 na Velikem odru, avtorski monoprojekt mladega igralca Matica Lukšiča pa ob 20. uri na Mali sceni.

V mariborski Drami bodo zadnjo noč v letu ob 18. uri uprizorili predstavo Večno mladi v režiji Sandyja Lopičića. To je rock'n'roll komedija, ki v enem zamahu poruši stereotipe o dolgočasnih starcih. V SNG Maribor: Opera Balet pa bo leto slavnostno zaokrožila Verdijeva klasika La Traviata, predstava bo ob 17. uri.

V celjskem gledališču vabijo na ogled komedije Floriana Zellerja Laž, ki v ospredje postavlja zaupanje v ljubezni, v Novi Gorici pa bodo 100. uprizorili predstavo Realisti izpod peresa Jureta Karasa in v režiji Tijane Zinajić. V kranjskem gledališču bodo zadnji dan v letu predstavili dramski omnibus Monologi s kavča, ki so ga ustvarili v obdobju prvega vala epidemije. To je osem monologov, ki so jih za igralce posebej napisali priznani dramatiki.

V koprskem gledališču bo leto sklenil koncert Tea Collorija in Momenta Cigano, kot gostja bo nastopila KitKat - Katja Štajner.

Cankarjev dom vabi na cirkuško predstavo

V Cankarjev dom vas vabi odštekana cirkuška predstava Cirque Le Roux: Jelen v žarometih. Francoska cirkuška skupina s sedežem v francoski regiji Nova Akvitanija je bila ustanovljena šele leta 2014, a že od začetka žanje izredne uspehe. Predstava bo na ogled tudi v dneh pred silvestrovim.

Za ljubitelje glasbe pa bo poskrbljeno v Klubu CD-ja, kjer bodo lahko v zadnjih urah leta prisluhnili Viti Mavrič, ki bo s kvartetom Jake Puciharja pričalar večer brezčasnih šansonov.