V predstavi sodeluje več kot 30 plesalcev različnih generacij. Foto: Flota
V predstavi sodeluje več kot 30 plesalcev različnih generacij. Foto: Flota
Flota, Matjaž Farič, Zakajbimekdoustavil
Farič je bil za plesno ustvarjanje že večkrat nagrajen. Foto: Flota

Posebnost projekta, ki bo premierno predstavljen danes ob 21.00 v Stari elektrarni, so živa glasbena spremljava in okoli 30 plesalcev različnih starosti, ki so v preteklosti že nastopali v Faričevih predstavah. Predstava sicer črpa navdih iz preteklosti, njen namen pa je, da jasno predstavi misel o navideznih preprekah, ki pa vendar
vnašajo sled v obliko vsakega ustvarjanja. Farič prisotnost na plesni sceni šteje od prve osvojene mednarodne nagrade v 80. letih 20. stoletja.

V projektu, ki torej združuje remiscenco preteklega in refleksijo aktualnih razmer, med drugim plešejo Alenka Avbar, Alta Katarina Truden, Ana Štefanec, Andreja Obreza, Dragan Živadinov, Dušan Teropšič, Gregor Kamnikar in Gregor Luštek. Glasbo v živo pa prispevajo Kleemar & därectalchex.

Bogato nagrajeno 20-letno ustvarjanje
Matjaž Farič, umetniški vodja zavoda Flota, je za svoje ustvarjanje že prejel več domačih in tujih nagrad, med drugim nagrado na Borštnikovem srečanju leta 1991, Župančičevo nagrado leta 1994, nagrado Prešernovega sklada za koreografijo leta 1998. Istega leta je prejel tudi prestižno priznanje koreografa zmagovalca na svetovnem bienalnem tekmovanju koreografov v Seine-Saint-Denisu v Franciji za predstavo RAM. Leta 2003 je sledila zlata paličica in nagrada za vrhunske dosežke v kulturi Mestne občine Murska Sobota.