Gangsterji nikoli ne odložijo orožja, ne med bojem ne med plesom. Njihov strah in z njim napadalnost pa naraščata. Foto: Jasenko Rasol/Mini teater
Gangsterji nikoli ne odložijo orožja, ne med bojem ne med plesom. Njihov strah in z njim napadalnost pa naraščata. Foto: Jasenko Rasol/Mini teater

Ponovitev gangsterske gledališke uspešnice v režiji hrvaške režiserke Senke Bulić bo v nedeljo, 28. 10., ob 20.00 v ljubljanskem Mini teatru. Z malo sreče sta dve brezplačni vstopnici lahko vaši.
Splendid je razkošen hotel, v katerega francoski dramatik Jean Genet postavi sedem gangsterjev in policista, ki se je pridružil napačni strani zakona. Družbo je obkolila policija, na radiu v živo komentira dogajanje ženski glas (Miša Molk), ki poroča o tem, kako so ugrabili hčer ameriškega milijonarja. Te noči zloglasna gangsterska banda Huja ponovno kljubuje policiji. Eden izmed gangsterjev talko po nesreči preveč stisne in ta umre. V želji, da bi rešili položaj in preprečili napad policijskih sil, se vodja bande pojavi na balkonu hotela, oblečen v obleko ubitega dekleta.

"V izraziti ekspresivno fizični akciji nastopajočih se ost obrne zgolj na njih same, kot v kletki, ki si jo ustvarjajo sami. Strah aktivira nenehne dvome, medsebojno napadalnost, spreminjanje pravil med člani tolpe in prenašanje moči, gangsterji pa vedno bolj uničujejo le sami sebe," smo zapisali v recenziji predstave. V predstavi igrajo Gašper Jarni, Klemen Mauhler, Lun Sevnik, Stane Tomazin, Domen Valič, Miha Rodman, Benjamin Krnetić, Andrej Zalesjak in Matija Puž.
Če se želite potegovati za vstopnici, nam do sobote, 27. 10., do 15.00 pošljite leto, ko je Jean Genet napisal igro Splendid. Ne pozabite pripisati svojega imena in priimka ter telefonske številke. Med pravilnimi odgovori smo izžrebali dobitnika dveh vstopnic; tokrat je imel srečo Jernej Kovač. Čestitamo!