Foto:
Foto:

Izvajalci v njem sprejmejo denar za vstopnino kot material scenskega nastopa in v odnosu do njega prikažejo različne strategije, s katerimi posameznik obvlada svoje razmerje do tega plačilnega sredstva.

Pohlep
Sedemletni projekt Via negative je osredotočen na sedem smrtnih grehov; letos so si ustvarjalci pod vodstvom Bojana Jablanovca izbrali pohlep. Doslej smo si lahko ogledali že dve predstavi iz omenjenega projekta.

Sklepni projekt Via Nova
"Tematsko polje projekta so tiste elementarne človeške lastnosti, ki jih povzema pojem sedem smrtnih grehov in so predmet intenzivnega družbenega nadzorovanja in zatiranja. Via Negativa raziskuje, kako različne pojavne oblike popuščanja glede greha in različne osebne strategije obrambe pred njim zaznamujejo identiteto posameznika. V formalnem smislu VN opušča principe gledališke iluzije in v gledališko konvencijo uvaja elemente performansa: igralec je avtor in material svojega nastopa. Cilj projekta je vzpostaviti dinamično mednarodno produkcijsko mrežo in ga leta 2009 zaključiti s predstavo VIA NOVA, ki bo združila ves material, vse izvajalce in vse koproducente, ki so sodelovali z VN v preteklih sedmih letih," so ustvarjalci zapisali v predstavitvi.