Če bo to res zgodba o
Če bo to res zgodba o "prekletem otroku", torej Harryjevih najzgodnejših letih, potem lahko na Daniela Radcliffa v glavni vlogi kar pozabimo. Foto: Reuters
J. K. Rowling
Vseeno pa J. K. Rowling pravi, da nova zgodba "ne bo preddel". Skrivnostno. Foto: EPA

Rowlingova je sama na Twitterju potrdila, da je gledališka predstava nov projekt, ki nastaja kot sad sodelovanja med njo, pisateljem Jackom Thornom in režiserjem Johnom Tiffanyjem. "Nočem povedati veliko več kot to, ker nočem pokvariti presenečenja oboževalcem, za katere bo to prava poslastica," je bila Rowlingova skrivnostna na Twitterju. "Lahko pa povem, da ne bo preddel!"

Ena najbolj prodajanih pisateljic na svetu je v preteklosti seveda dobila že cel kup ponudb, da bi razširila in nadaljevala sago o Harryju Potterju, a jih je do zdaj zavračala - dokler ni pomislila, da bi bilo gledališče v resnici edini primerni medij za kaj takega. Vstopnice za predstavo, ki bo naslednje poletje gostovala v londonskem gledališču Palace, gredo v prodajo jeseni, nadaljnje podrobnosti pa obljubljajo konec tega meseca.

Rowlingova je sicer že leta 2013 razkrila, da se poigrava z idejo za gledališko produkcijo, v kateri bi raziskala nikoli povedano zgodbo Harryjevih rosnih let, ko je bil še izobčenec in sirota.

Si lahko predstavljate 450 milijonov knjig?
Sedem romanov iz serije o Harryju Potterju so po vsem svetu prodali v več kot 450 milijonih izvodov, iz njih pa se je seveda rodila tudi filmska franšiza v osmih delih, ki je v skupnem seštevku zaslužila dobrih osem milijard dolarjev.

Rowlingova bo sicer v kratkem prestala tudi svoj scenaristični ognjeni krst: pisala bo namreč scenarij za že najavljeni "spin-off" film Fantastic Beasts and Where to Find Them, ki je sicer postavljen v svet Harryja Potterja, a s samim čarovnikom nima nobene zveze. Glavno vlogo, lik "magizoologa" Newta Scamandra, bo v njem igral Eddie Redmayne.