Po premieri se je na Leono Lewis usul plaz kritik zaradi njene upodobitve Grizabelle. Foto: EPA
Po premieri se je na Leono Lewis usul plaz kritik zaradi njene upodobitve Grizabelle. Foto: EPA

Omenjeni muzikal, ki temelji na delu pesnika T. S. Eliota Old Possum's Book of Practical Cats, so v gledališču Neil Simon Theater uprizorili v nedeljo, kot je povedal njegov avtor, pa predstava, ki je dolga desetletja navduševala na tisoče gledalcev, v osnovi ostaja enaka. "Mislim, da boste ugotovili, da so Mačke takšne, kot se jih spomnite," pravi Lloyd Webber, ki se je podpisal pod številne uspešne muzikale, kot je recimo Fantom iz Opere.

Kot je povedal, je med manjšimi popravki odstranitev ene izmed pesmi. "Obstaja ena pesem v predstavi, ki mi nikoli ni bila preveč všeč in ki smo jo zdaj odstranili, kar je velik, velik užitek. Opravili smo veliko delo in mislim, da smo precej zadovoljni z izidom."

Muzikal, ki je prejel številne nagrade, je doslej videlo občinstvo v več kot 30 državah, prevedli pa so ga v 15 jezikov.

Leona Lewis nadomestila Nicole Scherzinger
Tokratna postavitev pa je kljub velikim pričakovanjem naletela na precej hladen sprejem pri kritikih. Predvsem je v ospredju vloga Grizabelle, v kateri je Leona Lewis v zadnjem hipu zamenjala Nicole Scherzinger, ki se je po nekaterih podatkih odločila, da raje ostane pri svoji funkciji sodnice v priljubljenem pevskem tekmovanju, po drugih pa so se s producenti razšli zaradi njene zahteve, da je v oglasnih spotih za muzikal njeno ime napisano nad naslovom muzikala. Grizabella v predstavi zapoje slavno Memory, ki sta jo v preteklih letih peli tudi Barbra Streisand in Celine Dion, v prvi londonski postavitvi pa Elaine Paige. In prav ta pesem je izzvala največ kritik glede vloge Leone Lewis, Guardianova kritičarka ji je očitala, da je v ključnem trenutku petja "pozabila", da igra Grizabello, temveč je bila "Leona Lewis, popzvezda, ki je prodala 20 milijonov plošč".

Pod koreografijo se podpisuje Andy Blankenbühler, ki se je podpisal tudi pod lansko uspešnico na Broadwayu, predstavo Hamilton.