V komični predstavi, ki je za osrednji scenografski element postavila uro, nastopajo Filip Šebšajevič, Tilen Kožamelj in Anže Zevnik.

Foto: Gregor Salobir

"Čeprav predstava nima besedila, se v njej prepletata dve zgodbi: prva o treh uličnih glasbenikih, ki se ne poznajo, a si vsi hkrati zaželijo igrati na istem kraju – pri uri, in druga o ptičku, padlem iz gnezda, spletenem na vrhu te iste ure, ki išče mamo, pri tem pa naleti na druge živali in različne prepreke," so sporočili iz KUD-a Moment.

Ustvarjalci predstave uporabljajo tehniko predmetnega gledališča, s katero oživijo različne predmete, lastne uličnim glasbenikom (torbe za instrumente, kovčke, kable, električne podaljške ...), ki tako postanejo lutke.

Na stičišču s pantomimo in z uličnim gledališčem
Pri tem igrata ključni vlogi v živo ustvarjena zvočno-glasbena slika in odrski gib, ki prehaja med pantomimo in animacijo. V uprizoritvi se tako prepletejo elementi lutkovnega, glasbeno-zvočnega in gibalnega gledališča.

"Že z igrivim naslovom, ki določa in prepleta časovno in prostorsko-vsebinsko plat predstave, avtorji ne skrivajo želje po komičnem učinku uprizoritve," so še zapisali v KUD-u Moment, ki je producent predstave.

Avtor glasbe je Filip Šebšajevič, kostumografinja Mojca Bernjak. Predstava za odrasle in mladino je avtorski projekt in ni vezana na določen prostor, ampak je izvedljiva tako v gledališčih kot tudi na ulici.