Za režijo in likovno podobo uprizoritve je poskrbela Eka Vogelnik. Foto: Boštjan Lah /Lutkovno gledališče Maribor
Za režijo in likovno podobo uprizoritve je poskrbela Eka Vogelnik. Foto: Boštjan Lah /Lutkovno gledališče Maribor

Poleg Ščepra in Mba nastopajo v živalski pravljici še golob, lisica, miške in drugi, druščino pa je režirala Eka Vogelnik.

Ščeper živi mirno samotarsko življenje, dokler se v njegovo bližino ne pritepe lisica, ki ga želi pojesti. Takrat se Ščeper odpravi iskat nov samotni kotiček, kjer pa se mu pridruži ranjeni golob. Zasede mu posteljo in Ščeper mu mora nositi hrano in vodo. Hitro se naveliča njegove družbe in si poišče nov skriti kotiček, iz katerega pa ga kmalu prežene mišja družina. Jezen se začne ščeperiti in ščeperiti in iz Ščepa zrase Ščeper.

Ker ima res rad samotarsko življenje, si znova poišče skrito razpoko, pred katero se kmalu naseli Mba. Ko Mba za nekaj dni izgine, Ščeper postane žalosten, in razveseli se je, ko se vrne. Postaneta prijatelja, saj drug od drugega ničesar ne zahtevata in ničesar ne pričakujeta. Obema zadostuje že bližina drugega.

V predstavi, ki jo bodo premierno uprizorili danes ob 18.00, nastopajo Gorazd Žilavec, Metka Jurc, Maksimiljan Dajčman in Dunja Zupanec.