Foto:
Foto:
Mojca Funkl

Nagrade za igralske dosežke je že 33-tič podelil Sklad Staneta Severja Škofja Loka. Nagradi za igralske dosežke v poklicnih gledališčih sta prejela Mojca Funkl in Ivan Peternelj.

Študentsko Severjevo nagrado si delita študenta igre na AGRFT-ju Vanja Plut in Kristijan Guček, Severjevo nagrado za igralske dosežke na ljubiteljskih odrih pa je prejel Alojz Usenik.

Članica Mestnega gledališča ljubljanskega Mojca Funkl je prepričala žirijo z vlogami Liise v drami Reka Lundana Vedno se kdo izgubi, Bolette Wangel v drami Susan Sonta ter Carmele v drami Joseja Sanchisa Sinisterra Ay, Carmela.

Ivan Peternelj, član Slovenskega mladinskega gledališča, je nagrajen za vlogo Kolje - Nikolaja Gumiljova v Obredu poslavljanja od Neue Slowenische Kunst, vlogo Sence v predstavi Obličja iz peska ter za lik Palčka v uprizoritvi Sneguljčica in sedem palčkov.

Študentka Vanja Plut je nagrajena za vlogi Ofelije in Gertrude v Hamletu ter Katarine v Ukročeni trmoglavki Williama Shakespeara, študent Kristijan Guček pa za vlogi Hamleta in Lucenzia v Ukročeni trmoglavki ter za nastop v muzikalu Pekova žena.

Alojz Usenik si je nagrado prislužil kot vsestranski gledališki ustvarjalec, ki opravlja igralsko, režisersko, organizatorsko in vodstveno delo v dramski skupini KPD Bazovica z Reke.

Žirijo so sestavljali Mojca Kreft (predsednica), Alenka Bole Vrabec, Jožica Avbelj, Janez Starina in Alen Jelen.

Podelitvi je sledila predstava Igre na dvorišču izraelske dramatičarke Edne Mazya v režiji Alena Jelena in produkciji Škuc gledališča.