Slovenskemu občinstvu v Trstu v prihodnji sezoni ne bo dolgčas. Foto: MMC RTV SLO
Slovenskemu občinstvu v Trstu v prihodnji sezoni ne bo dolgčas. Foto: MMC RTV SLO
Sljerernik
Gostujoča predstava bo Mlakarjev Sljehernik. Foto: SNG Nova Gorica

Kot pravijo, bodo v sezoni 2013/2014 osredotočeni na temo ljubezni - čustva, ki nam daje moč za ustvarjalnost in plemenitost, ki v nas krepi zavest o lastnem človeškem dostojanstvu in o vrednosti dostojanstva drugih.

Še več - ljubezen je, kot so zapisali v gledališču, edino, kar nam podeljuje moč vztrajanja nasproti lažem in intrigam, pobesneli grabežljivosti in zlonamerni manipulaciji, cinizmu in vulgarnosti, ki pustošijo naš svet.

Novembra bo na velikem odru premiera predstave sodobne britanske avtorice Nine Raine Plemena, ki jo bo režiral Matjaž Latin. Marca ji bo sledila ruska klasika Striček Vanja Antona Pavloviča Čehova, ki jo bodo uprizorili pod režijsko taktirko Ivice Buljana.

Na malem odru bodo januarja premierno uprizorili sodobno italijansko dramo Spira Scimoneja Dol, Koli, katere režijo bo prevzel Marko Sosič. Mateja Koležnik pa bo režirala predelavo japonske klasike Jukia Mišime Pet modernih no dram, ki bodo premiero doživele maja.

Gostujoča Nevihta in Sljehrnik
Gostujoči predstavi v osnovnem abonmaju bosta v prihodnji sezoni Nevihta Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskega v režiji Jerneja Lorencija in produkciji Mestnega gledališča ljubljanskega ter Sljehrnik Iztoka Mlakarja v režiji Vita Tauferja. Ta je nastala v koprodukciji SNG-ja Nova Gorica in Gledališča Koper.

Številne predstave si bo mogoče ogledati tudi v okviru osnovnega, modrega, zelenega in rdečega abonmaja.