Foto:
Foto:
Irena Tomažin bo predstavila avtorski projekt v nastajanju.
Mogoče bo videti tudi performans Chinindrest take-away.

Na festivalu se bodo zvrstili štirje dogodki. Odprtje - v Amfiteatru Druge gimnazije - je bilo v znamenju plesalcev Company II Plesne izbe Maribor, ki so se predstavili s projektom Dance Collection. Posebni gosti letošnje Performe so člani nizozemske gledališke zasedbe Dood Paard, ki so se obiskovalcem predstavili s performansom Chinindrest take-away.

Tudi slovenska premiera
Druga predstava Performa 2004 bo 30. novembra ob 19.00, ko bodo na odrskih deskah Amfiteatra uprizorili slovensko premiero solo predstave Kaprica v izvedbi Irene Tomažin in v soprodukciji zavodov Maska, En knap, Plesni teater Ljubljana in MKC Maribor. Gre za drugi avtorski projekt in delo v nastajanju mlade ustvarjalke Irene Tomažin, ki se je javnosti predstavila s prvencem Hitchockove metamorfoze.

Kako doseči posameznika/porabnika?
Nizozemska zasedba Dood Paard pa se bo predstavila 4. decembra ob 20. uri v dvorani ŠTUK. Performans Chinindrest take-away raziskuje politiko sodobnih norm in vrednot. Igralci se v prek performansa sprašujejo, ali je sploh mogoče spodbuditi h kritičnemu razmisleku posameznika, ki venomer posega po mobilnem telefonu in živi z glavo med oblaki ali pa prilepljen pred televizijski zaslon.

Poleg predstav še okrogla miza
Organizatorji bodo priredili tudi okroglo mizo Nove odrske prakse, na kateri bodo sodelovali Aldo Milohnič, Jedrt Jež, Špela Trošt in Minka Veselič Kološa, moderatorka pogovora pa bo Lana Zdravković. Razprava, priredili jo bodo v 30. novembra ob 17.00 v galeriji Media Nox, bo o novih tehnikah in novih vsebinah tovrstnega performističnega izvajanja pri nas in v svetu.