"Vse je napolnjeno z odboji, poetično, fantastično," so o projektu zapisali v galeriji Alkatraz. Foto: Galerija Alkatraz

Umetnikovo orodje je tokrat intermedijski krogotok videa in drugih signalov, ki ustvarjajo izdelek v živo - to je izdelek, ki ga ni, ko so aparati ugasnjeni.

Cilj in namen samega orodja je omogočiti zrenje. To je doseženo z uporabo postopkov avtonomnih samozadostnih struktur ali kompozicij. V živo modulirane projekcije - svetloba videa na virih, v zraku, na ekranih in na odsevnih predmetih.

Član kultne Borghesie
Umetnik Neven Korda se že več let ukvarja z videom. Z njim se je srečal v začetku 80. let kot član gledališke skupine FV 112/15, katere soustanovitelj je bil. Je tudi soustanovitelj FVVidea, neodvisne videoprodukcije, ki je izvedla več umetniških, glasbenih in dokumentarnih videoprojektov. Do konca 80. let je bil član skupine Borghesia, odgovoren za vizualije na performansih in koncertih ter režiser videospotov.

Svoje delovanje na področju umetniške videoprodukcije je nadaljeval v 90. letih v tandemu z Zemiro Alajbegović. Deloval je tudi kot videomontažer in avtor TV-podob.

Njegova intermedijska praksa je raziskovanje in uporaba videosignala kot nosilca sporočila onstran žanrov ali vsebin, ki jih video posreduje. Raziskuje, prakticira in dokumentira čisto videoumetnost, še navaja Galerija Alkatraz.